Kystkulturdagene 2022 med beste bod fra Namdalseid

LYSØYSUNDET/NAMDALSEID

Kystkulturdagene i Lysøysundet går av stabelen hvert år i august og de første markedsdagene ble arrangert i 1985. Hit inviteres publikum og deltakere fra fjern og nær til ei trivelig helg hvor man kan oppleve musikk, dans, sang, kunst og håndverk, blafrende seil og ramsalt sjø og nyte god mat og drikke. I år var helga 5.-7. august arrangørhelg. Hvert år har sitt tema og i år var det «Lokalmat».

Aejrie Sitje, Sissel Holtan og Stian Furre fikk pris for beste bod på Kystkulturdagene 2022, (Foto: Silje Furre)

Første utstilling

Aejrie Sitje, Sissel Holtan og Stian Furre tok med nyinnkjøpt lavvo og en paviljong
og dro på sin første utstilling med markedsbod.

– Hva hadde dere med til utstillingen?

– Vi hadde bålplass der vi laga og serverte reinsskav, potetmos med tyttebærrømme noe som var populært. Ellers stilte vi ut for Tones sløyd, Tone H. Haugen, med samisk inspirert handverk som smykker, vesker, kaffeposer. Leif Jåma solgte reinskinn, drikke fra Inderøy Mosteri og Siv Stormo hadde med votter laget av geiteskinn. I alt var det over 30 boder så det var utvalg av alt mulig, forteller Stian Furre.

Tross i noe dårlig vær var markedet godt besøkt og rundt 1.500 var innom både lørdag og søndag. Vanligvis flere, men været var med å begrense antall på et stort fint arrangement.

Beste bod

Søndagen skulle det også på dette markedet plukkes ut beste bod og mandag kveld ringte de fra arrangøren.

– Vi var to personer som gikk omkring og vurderte bodene og det var Aejrie Sitje som utpekte seg soleklart og ble årets beste bod. Dette var noe helt nytt på disse kystkulturdagene og noe av det beste. Her var mat, lassokasting, handverk og lavvoen var bare helt fantastisk. Her gikk folk inn i lavvoen for å varme seg og kjøpe seg mat og kunne sitte ned å prate. Artig og et viktig konsept de har med «Ut på Vidda», sier medlem i arrangementskomiteen Anne Nygård.

– Da ble vi både overrasket og rørt! Det var litt sånn overveldet med det samme, men vi ble selvsagt veldig glade. Tenk å stille på markedsdager for første gang og vinne pris for beste bod. Det frister selvsagt til gjentakelse og vi fikk kontakt med flere utstillere, høstet mye erfaring og fikk gode tips fra andre. Det er mye jobbing, men du verden det var artig. Et flott arrangement og ei trivelig helg på Kystkulturdagene i Lysøysundet, smiler Stian.

Foto: Sissel Stormo Holtan.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse