Treningskamp var siste utfordring for J-14 laget

Handball J14, bak fra venstre trener Beate Toldnes, Hanna Karoline Høgden, Alva Toldnes Kaldahl, Aurora Berg Nordtvedt, Elvira Gudnyjardottir Sverkmo, Renée Måøy Sæther og målvakt Synne Aimé Størvold. Fremste rekke fra venstre Ariel Bratberg, Solveig Bulling, Sandra Eldnes og Elise Derås Høgden

NAMDALSEID IDRETTSHALL

Lørdag 27. oktober 2020 var en historisk dag på Namdalseid; da var det første offisielle arrangementet i den nye idrettshallen. Det var tidligere ordfører Steinar Lyngstad som da kastet i gang det første handballarrangementet i Namdalseid idrettshall. Da var det J-12 og J-14 som hadde sine første kamper i egen hall. Torsdag kveld var det igjen kamp, det var da J-14 som hadde invitert J-13 fra Namsos til en treningskamp.

Skape stemning
Namdalseid er ei bygd der idretten står høgt og spesielt handball er det stor interesse for. Mange i bygda spilte tidligere på lag både i Namdalseid og andre steder og interessen har gått i «arv». I dag er det rundt 70 håndballspillere fordelt på flere aldersbestemte lag blant barn og ungdom. Korona har gjort at kamper og publikum har vært mangelvare i lang tid, noe leder for J-14 er lei seg for på vegne av handballgruppa.

– Vi skulle ønske at vi kunne invitere alle handballentusiaster i bygda slik at de kunne være her å skape stor stemning med heiarop og bjeller når det spilles kamp i denne flotte hallen. Vi får bare håpe at det neste sesong blir full fart med mye publikum, sier Elin Måøy.

Mange år
Så var det torsdagens kamp. Det var og ble en spesiell kamp for de gode spillerne fra Namdalseid J-14, det var siste kampen for denne sammensveisa gruppen. Det var tydelig at de i løpet av mange års samspill hadde opparbeidet en fantastisk god ball- og spilleforståelse. J-13 fra Namsos var også skikkelig i støtet og ga Eidbyggene god motstand. Det ble en spennende kamp som endte 28-18 uten at det betydde så mye. Men artig å bli vinnere.

– Dette var siste kampen for J-14 her på Eide. Vi hadde en kamp i oktober og dette var første og siste kamp dette året. Til høsten klarer vi ikke å stille lag med disse jentene for da venter videregående der travle og lange dager med skole venter. Det er klart det er kjedelig for de flinke jentene å måtte splittes etter å ha spilt sammen siden 6-7-års alderen. Fem av jentene fortsetter på lag i Steinkjer, slik er det bare. Ser jo på de nå etter kampen at det er tøft å innse at laget er ferdig, sier lagleder Elin Måøy.

Jentene fikk være i fred etter kampen, men de tødde opp etterpå og etter hvert ble det «en kast på mål konkurranse» som «dessert». Jentene og trener fra Namsos likte seg også på kamp i Namdalseid idrettshall.

– Selv i denne koronatida var det skikkelig artig å besøke Namdalseid til kamp. Vi inviterer gjerne lag til kamp i Namsos når det måtte passe, smiler trener Anita Rosenfors.

Må nevne dommer Tom André Sæther som hadde god kontroll på kampen og gjorde en flott jobb på banen.

J13 fra Namsos var motstander, dommer Tom André Sæther.

BILDER FRA EN FLOTT KAMP SIER MER ENN ORD:

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse