Skolestartere pyntet juletreet, i år var det jubileum

Skolestartere i Vangstunet barnehage hadde en fin dagstund da de pyntet juletreet på biblioteket/innbyggertorget på Namdalseid

NAMDALSEID

I år som i de fjorten foregående år har barnehagebarn stått for pynting av juletreet på biblioteket på Namdalseid.
– Dette er jo et lite jubileum og det må feires med pepperkjeks og mandarin, dette er så koselig, sier enhetsleder Brit Randi Sæther Pedersen.

Pyntingen ble utført av skolestarterne i Vangstunet barnehage og her ble det hengt på mange papirlenker laget av tidligere barnehagebarn, fargerike kuler, glitter og norske flagg. Det ble etter hvert mye pynt nederst på treet, men med god hjelp nådde de opp til toppen også.
Lysene var satt på dagen i forvegen. Da juletreet var ferdig pyntet ble det gang rundt treet med fin sang.

– Synger vi «På låven sitter nissen» da tror vi at nissen kommer. Han kom i alle fall da vi sang denne forrige søndag i samfunnshuset, var en oppfordring fra skolestarterne.
Men nissen uteble på torsdag, men Brit Randi hadde godis i bakhand og mandarin og Bertil pepperkjeks var midt i blinken.

– Noen av dere som allerede har pyntet litt hjemme?

– Ja, vi har hengt opp adventsstjerne og litt lys. Så har vi adventskalender med godteri. – Min er heimlaga med gaver, får åpne når æ kjem heim etter skolen. I mårrest fikk æ kjenne på pakken og den var hard, så æ e spent i dag å!

Jo da, adventstida har også sine spenninger.

– Men hva med nissen da?

– Vi har en nisse i barnehagen, han heter Adventus og han finner på forskjellig små nissestreker. En dag hadde han knyttet seg fast i julepynten og i går hadde han mala pepperkakene, med ordentlig rød maling.
– Da sa vi, – at du Adventus kan finne på noe slikt da!

– En dag tidligere var han heime alene og da hadde Adventus «nissa» dopapir utover i alle avdelinger i barnehagen. Han er nå litt rampete, men koselig også da!
Ellers var de unge juletrepynterne opptatt av både fjøs- og låvenisser.
– Vi setter ut grøt til nissen både på låven og i fjøset, han spiser opp alt. Må stelle godt med nissen for han kommer på julaften og deler ut pakkene som ligger under juletreet hjemme. Vi gleder oss skikkelig til jul!

Nå venter Luciafeiring med Luciatog til helsetunet og julevandring i kirka. I barnehagen synger de julesanger og leser julebøker og nå er det historien om «Reven og grisen» som står for tur.

Hadde man hatt bedre tid kunne dette blitt litt av en advents-julefortelling. De hadde mye å snakke om de flinke skolestarterne i Vangstunet barnehage.

Det ble en liten «glitterfloke».

Godt fornøyde med dagens arbeid, – Juletreet ble så fint.

 

Så ble det gang og sang rundt juletreet, men nissen kom ikke.

AnnonseTegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse