Kafeteria og catering; «Marihøne as» har landet

Mandag var det åpning av kafeteriaen «Marihøne» på Prixen; til venstre medarbeider Gjertrud Hienerwadel og sjefen Mari Langørgen

NAMDALSEID

Mandag åpnet Mari Langørgen sin nye kafeteria i den tidligere kaffekroken på coopen på Namdalseid. Som det lar seg høre så ble navnet på etablissementet «Marihøne». Fra en rikholdig meny tilbys blant annet salater, påsmurt, varmretter og etter hvert forskjellige pizzaer. Fra mandag tilbys også dagens middag noe Mari ønsker å se behovet av. Skulle man ønske noe å spise i forbindelse med et møte, selskap eller større forsamling, så er catering fra «Marihøne» tingen.

Hvorfor oppstart med kafeteria og catering?

– Jeg har i lang tid hatt lyst til å ha og drive min egen kafé. Artig å eie sitt eget og nå var muligheten her og da måtte jeg bare hive meg på. Det er et behov for en liten kafeteria i bygda og catering er noe jeg har drevet litt med tidligere. Dette skal bli gøy. Håper folket vil bruke stedet og vi starter med åpningstid fra klokka 08.00.-19.00., men denne vil vi justere etter besøk, forteller kafeeier Mari.

Det er en lang dag, du er ikke alene her hele tiden?

– Nei det går ikke å være alene så jeg har fire deltidsansatte for å hjelpe meg. I tillegg her jeg en ulønna vaktmester i samboer Emil, helt supert, ler hun.

Lokal mat
Som det går fram av menytavla så ser man at det er mange lokale kjøttprodusenter som leverer sine produkter til Mari.

Du satser lokalt?

– Ja, man må jo støtte opp lokale matprodusenter. Nå har jeg avtale med Brattlia Økogård, Holstad Gård, Pettergården med diverse kjøttprodukter av ullgris og egg fra Brumoen. Kjøttprodukter vil variere noe alt etter slaktetid, men et variert sortiment blir det. Dersom det er flere som produserer og kan levere lokal mat så bare si fra, vi er interessert, sier Mari Langørgen.

Åpning
Mandagens åpning ble en storstilt dag på den nye kafeteriaen på Namdalseid. Mange blomsterhilsninger og kaferommet ble fort fylt med fornøyde kunder og de bak disken måtte koke på kaffekannene flere ganger og vaffelpressa gikk jevnt.

– Stas med kafeteria i bygda, dette er et kjekt og trivelig foretak. Blir snedig å kunne gå på kafé samtidig med handletur på Prixen, smiler Ann Jorid Resell.

– Velkommen til både handel og en kopp kaffe, sier Mari, her foran kjøleskapet med lokal mat.

 

Mari viser en rikholdig meny.

 

Flere blomsterhilsninger på åpningsdagen, her blomster fra Nils og Inger Setter.

 

Sara Kveli Skjervø var innom for en kopp kaffe da hun passerte.

 

– Stas med kafeteria i bygda, synes familien Helge og Hallgrim Enoksen og Ann Jorid Resell, bak venter Vigdis og Bjørn Mosti på kaffe.

 

Service må til, Gjertrud gir påfyll med kaffe til Per og Heidi Furre.

 

Marihønene har landet og er klare for å bli spist!

 

 

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse