Fredag kjørte de selv til skolen, snille foreldre stilte opp

Artig med traktortur til skolen, fra venstre Hans Kristian Silset Brevik møtte med en MF 5480, Lukas Hammer Berre kjørte en JD, Ludvik Kaldahl har egen traktor, en Valmet 703, lærer Tove Trefjord Høglo kom med sin Valmet 704, Jon Adrian Mølsleth med sin MF 135 multipower og Sandra Eldnes stilte med MF 5455. Foran på firhjulinger Magnus Landsem Mathisen med sin CF 600 og Renée Måøy Sæther med mamma sin TGB

NAMDALSEID SKOLE

Elevene i 10.klasse hadde avtalt å ta seg til skolen ved egen maskin på fredag, eller rettere sagt med traktor og firhjulinger. Det var for de fleste ett problem, de hadde ikke førerkort. Men det problemet lot seg løse for snille foreldre stilte opp og da ble det øvelseskjøring til og fra skolen denne dagen. En elev trengte ikke L på traktoren, han hadde til og med egen traktor.

– Jeg kjørte opp på mandag, er ganske fersk alene, men det går bra og nå blir det kjøring. Traktoren min er en Massey Ferguson 135 multipower 1971 modell med 47 hestekrefter og den går som ei kule, smiler Jon Adrian Mølsleth.

– Har du noe planer med traktoren?

– Har jo planer om kanskje å investere i en liten flishogger, må jo finne på noe for å tjene igjen traktoren. Det koster jo penger å investere også, får se hva det blir til. Vært artig å hatt noe ja, sier Jon Adrian.

Traktormiljø
Elevene i årets avgangsklasse er kanskje over middels interesserte i traktorer, og det prates mye om store og små doninger i klassen.

– Dette stuntet var en avtale elevene imellom og med hjelp av snille foreldre lot det seg gjøre å øvelseskjøre til skolen. Det er et skikkelig traktormiljø i klassen så det blir mye traktorprat. Elevene er interesserte og dyktige så det var kjekt de fikk til dette. Til og med jeg kjørte hit med min gamle Valmet. Traktorene står parkert ved idrettsbygget og er selvsagt ikke i bruk i skoletida, sier lærer Tove Trefjord Høglo.

Wonderbaum
Det var stor stas da lokalavisa kom på besøk for da kunne de flytte kjøredoningene sine 25 meter.

– Jeg kjører en Massey Ferguson 5480 med 175 HK, et artig kjøretøy. Oppkjøring for min del blir i september, sier en stolt Hans Kristian Silset Brevik.

I førerhytta var det gullende reint både på dashbordet og i dørken, for ikke å snakke om den samlingen med Wonderbaum.

– Wonderbaum må til og et ordentlig musikkanlegg. For å holde det reint tar vi av oss skoa når vi kjøre denne, ler Hans Kristian.

Han var ikke den eneste som hadde «golukt» i traktoren, også Ludvik Kaldahl kunne vise ei rikholdig samling av disse «lukttrærne» som var så populære i bilene «før i tia».
Et avbrekk i langfriminuttet gikk fort og lærer Tove måtte «streve» med å få elevene inn til engelsktime.

Stor og litt mindre, Hans Kristian Silset Brevik sammen med Jon Adrian Mølsleth.

 

Viktig å ha det reint og trivelig i traktorhytta!

 

Wonderbaum må til, ler Ludvik og Hans Kristian.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse