Malin fra Namdalseid på sølvplass i diskos

Flotte plasseringer av Malin Kaldal under årets Lerøyleikar i Måndalen; nummer 4 i spyd, 4 i slegge, 4 i kule og 2. plass og sølv i diskos. Gullet gikk til Ida Hagen Jarmund fra Hattfjelldal. (Foto: Ottar Anton Kaldal)

NAMDALSEID

Måndalen IL og Norges Friidrettsforbund hadde sist helg gleden av å invitere kretsene i Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark til årets store begivenhet for landets 13- og 14-årige friidrettsutøvere.

Lerøyleikane er et landsomfattende idrettsarrangement for J/G 13-14 år, og arrangeres i både i Måndalen, Rjukan og Haugesund samme helg.

– Ungdommene ble tatt ut i de øvelser de har resultater i og for å sanke poeng for sin krets ble det noen nye øvelser på de da det er om å vinne kretskampen, forteller Ottar Anton Kaldal som var med som leder for laget fra Nord-Trøndelag.

Fra Nord-Trøndelag var det deltakere fra Namdalen og sørover til Stjørdal på en nesten full buss fra Bangdalsruta til Måndalen.

Sølv i diskos
På laget fra Nord-Trøndelag var Malin Kaldal fra Namdalseid med som eneste utøver fra Namdalseid. Malin deltok i øvelsene spyd der hun klarte en fin 4. plass, 4. plass ble det også i sleggekast og i kule. Så var det diskos da, Malin hadde aldri kastet diskos tidligere, men etter et lynkurs i teknikk med diskos og trening fredagskveld fungerte diskoskastingen kjempebra på konkurransen. Det endte opp med sølvplass for Malin.

– Malin sa etter fjerdeplassene; kanskje jeg må samle på fjerdeplasser, men diskos satt som den skulle og da var det ei stolt jente som tok imot sølvmedaljen. Da denne helga ga lyst til å fortsette med kastøvelsene blir det nå å delta på kretstrening i Steinkjerhallen i løpet av vinterhalvåret, sier Ottar Anton.

Felles glede
Han sier at det var fra 9 til 22 utøvere i de klassene Malin deltok i.
Ungdomsledere som stilte opp fra kretsen var: Tiril Moan Grøtan, Ivar Løwø og leder var Hans Foosnæs som gjorde en solid jobb før og underveis i helga.

– Neste år kan man håpe på at det er flere fra Namdalseid som vil være med på Lerøyleikane da dette er til felles glede uansett resultat, og adressen er den samme; Måndalen, sier Ottar Anton.
Han har mange års erfaring på slike stevner og sønnen Andreas ble slått i kule (2013) av bror til jenta som i år slo Malin i diskos.

BILDER FRA OTTAR ANTON KALDAL:

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse