Kulturfestuke med stor «K» ga «Kultur på blå resept» og gledet hele bygda

Stort oppmøte og stor stemning på Festdagen på Helsetunet

NAMDALSEID

At det er mulig å få til ei hel uke med arrangementer i særklasse ble bevist på Namdalseid helsetun og andre steder i kommunen forrige uke. Det var sang og musikk, klovner, mange turer med passasjersyklene, mye skøy, rustent kor, allsangkveld med «To glade trubadurer», medlemsmøte i pensjonistforeningen med mannekengoppvisning med tema 40-50 tallet, en sterk og fin konsert om Edit Piafs liv.

«Bli-med-dansen» der barnehagen og elever fra skolen stilte opp med sang og dans. Vi må ikke glemme «Storlygarkveld» med skotthyll og den fantastisk flotte Festdagen på sykeheimen og en avslutning med gammeldags gudstjeneste på sykeheimen.
– En verdig avslutning i kulturens navn. Ei sterk og fin stund på sykeheimen, takket Ragnhild Glad.

På tvers av
– Vegen blir til der vi går, ble det sagt, men har en følelse av at det lå mye og god forberedelse gjennom hele prosessen.
– Bakgrunnen for «Kultur på blå resept» er å skape noe på tvers av flere etater der frivillige er en god ressurs i gjennomføringen av mange arrangementer. Målgruppe er alle som er interesserte i hva som skjer av aktiviteter på Helsetunet og aktiviteter i regi av Frivilligsentralen i Namdalseid kommune. Her er ingen aldersgrense, sa kulturdriver i Namdalseid kommune Ragnhild Glad før kulturfestuka startet.

Mye av det som ble presentert denne uka var innarbeidet med daglige, ukentlige og månedlige aktiviteter. Blant annet opplegget med «Rustent kor» som har hatt sang og musikk hver onsdag gjennom hele sommeren.
Det må nevnes at Tuppa Lie hadde skrevet en sang til denne spennende uka; «Kulturfestvækka-2019» og Martin Elden hadde med sin sang «Bygda vår». Begge sangene ble urframført på Allsangkvelden. Sketsjen «Nye Namsos» med Knut Inge Westerhus og Tore Petersen skapte latter både onsdag og lørdag.

– I Namdalseid har vi lagt bak oss ei uke med «Kultur på blå resept.» Gjennom hele uka har det vært mange forskjellige aktiviteter som alle kunne delta på hver dag. Det har vært aktiviteter i regi av dagsenteret, ansatte i kommunen, Namdalseid Frivilligsentral med de mange frivillige som alltid stiller opp. Kulturdriver Ragnhild Glad og Paal Sandø har vært engasjert for å bidra med sin kunnskap og sin kreativitet. Det har vært ei fantastisk kulturuke, kunne ikke blitt bedre, sa ordfører Steinar Lyngstad blant annet da han åpnet festdagen på sykeheimen.

– Vi er takknemlig for å ha hatt anledning til å arbeide med alle dere flotte frivillige, pensjonister og ungdommer. Det har vært bare lovord gjennom hele uka, dette ble svært vellykket. Takk til alle som har bidratt til å gjøre dette mulig. Kultur og helselyst har det vært gjennom hele uka. Vi gir oss ikke med dette. Takk for nå, smilte Ragnhild Glad og Paal Sandø.

Hyllest til «Kultur på blå resept» t.v. kulturdriver Ragnhild Glad, ordfører Steinar Lyngstad, daglig leder på Dagsenteret Grete Helbostad, Paal Sandø, representant for de mange flotte frivillige Solfrid Skevik og sjef på sykeheimen Karen Giskås. Blomster og gaver ble delt ut.

 

Karakaffe var så absolutt med i Kulturfestuka, mange gode historier ble servert.

 

Klokkeklovnene hadde opplegg for ansatte og beboere på sykeheimen. Et åpent temamøte med klovnene var det på tirsdag. (Foto: Helsetunet).

 

Passasjersyklene har vært flittig i bruk, her er Magne Bøgseth sammen med pilot Gunnhild Kaldahl og Edith Halse med pilot Hanne Aas Hansen. (Foto: Privat).

 

Allsangkveld med noko attåt: Her sitter storparten av «Rustent kor» Fantastiske mennesker som forteller sine historier og synger så fint.

 

Det har vært mye sang og musikk i sommer og tidlig høst, her er Odd Modell forsanger på sangen «Ole P» – Det har vært veldig artig å være med i koret med sang på onsdag ettermiddagene. Det ble ei travel uke dette, men går aldri lei, sang er artig, det er sikkert, sier Odd.

 

– Mor sang bestandig når ho satt og melka kyrne, slik lærte jeg å synge og bli glad i sang, forteller Sigrid Høglo.

 

«To glade trubadurer», Steinar Lyngstad og Geir Grøtan stilte opp på allsangkvelden.

 

«En dugandes rimsmed», Martin Elden leste fra egne bøker.

 

Evy Kristin Welde Olsen og Jostein Nortug sang «Love me tender».

 

Siv Trine Haldaas og Per Olaf Green hadde to flotte konserter der de presenterte livet og sangen til Edit Piaf. Her fra Statland.

 

Siv Trine Haldaas spiller Edit Piaf på en innlevende og flott måte.

 

– Dette var sterkt og vakkert. Vi har hørt mye Edit Piaf tidligere, men det er dette med fransken da. Nå skal vi heim å finne musikken på You-tube, smiler Arne og Solveig Ekker da de hilste på Siv Trine.

 

Torsdagen var det mannekengoppvisning, Brynjulf Gystad kom kjørende i sin gamle Amazon sammen med «amerikaneren» Per Arve Lie. Det ble et par historier før kvelden fortsatte.

 

Brit Tanem stilte i sin konfirmasjonskjole fra 1952. – Den er sydd av Aslaug Hustad og er aldri blitt vaska.
Tømmerhogger Ragnar Rønning viste fram ekte vadmelsklær som ble brukt av skogakara. Tigersvansen var med.
Solveig Heggdal presenterte en kjole som mora til Jorunn Buvarp har sydd. – Stoffet har mor vevd og laga kjoletøy av, forteller Jorunn.

 

Solfrid Skevik og Erling Måøy i flotte «gåpåfest» klær.

 

Sonja Johnsen viste fram en stilig og flott festkjole.

 

Ragnhild Glad i stilig brun sommerkjole med passende kofte til.

 

På «Rødstu» var det kaffe og vafler, John Sæther ordnet med musikk, ja, man kunne nesten føle bølgene på Hawaii.

 

Else Ressem og Sigrun Anzjøn hadde ei travel uke; – Det var så mye flott å være med på, ble nesten stressende, på en god måte da. Allsangkvelden på Dagsenteret var helt topp, er de enige om de tidligere korsangerne, Edit Piaf var bare helt fantastisk, sier Sigrun.

 

Bli-me-dansen ble sunget og danset ved helsetunet av elever fra Namdalseid skole og barn fra Vangstunet barnehage. – handler om å være bestevenner!

 

Det svingte godt og noen voksne måtte bare «hive» seg med.

 

Storlygarkveld på Dagsenteret, Per Arve Lie var en av flere storlygera som fikk løs latteren.

 

Må vel si at det var høy trivselsfaktor på Dagsenteret.

 

De måtte bare svinge seg til flott musikk av ungdommene fra Olav Duun, Geir Modell og Ragnhild Glad.

 

Elevbedriften «Jukebox» sørget for at rockefoten kom i takt, t.v. Albert Haukø Devik, Iver Martinsen, Oskar Bjørnæs, Isak Haugen og Didrik Lein på slagverk.

 

Danser Noralf Heim ga ei imponerende oppvisning.

 

Karin Engen var blant de som prøvde seg på skotthyll med LHL-trimmen som arrangør.

 

Så skulle det pyntes til Festdag på sykeheimen, frivillige Jon Eilert Bøgseth, Eva Aune, Solfrid Skevik, Grete Helbostad og Astrid Fossum, Namdalseid Hagelag ved Solveig Heggdal skaffet blomster.

 

De har vært på hele uken og mange uker før denne kvelden Ragnhild Glad og Paal Sandø. De hadde med seg Espen Sandø denne kvelden og hadde en fin opptreden på Festdagen.

 

Allsangen «Vem kan segla førr utan vind», skapte en herlig stemning, Aage og Ingeborg er tidligere naboer som trives i godt selskap.

 

Kulturfestuka ble avsluttet med ei flott «gammeldags gudstjeneste» på sykeheimen med sokneprest Gunnar Einar Steingrimsson og organist Gudmund Thorsen. – «Kultur på blå resept» har gledet hele bygda.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse