– Men det ska bo folk utpå der; «Hilderøya» ei fantastisk Olav Duun oppsetting

Helga Haga og Tore B. Granås med ei imponerende framføring av Olav Duun; "Hilderøya" (Foto: Espen Storhaug)

NAMDALSEID

Torsdag var det Namdalseid som hadde besøk av Turneteateret i Trøndelag. Olav Duun sin roman «Hilderøya» fra 1912 fenget rundt 100 publikummere. Otto Homlung har dramatisert stykket og musikken er komponert av Asgeir Skrove.

Menneskekjenner og den gode forfatter Olav Duun ble suverent godt skildret av to meget dyktige skuespillere. Helga Haga og Tore B. Granås spilte ikke bare en rolle, men to roller hver. Olav Duun sin skrivemåte med stemninger både fra sjø, land og by kom til de grader fram, og med musikk, lyssetting og bilder var dette ei fantastisk opplevelse.

Her var det kamp mellom det gode og det onde, menneskesinnets mangfold og naturen som tiltrekker og truer. Følelser som tar overhand og man blir med på både kjærlighet, anger og tvil. En mann kunne ikke velge mellom to søstre. Så valgte livet for ham.
Hilderøya handler om de valgene vi tar og om å lengte etter den vi valgte bort.

Turneteateret i Trøndelag sin oppsetting av Hilderøya er et stykke som virkelig fenger publikum. Ei imponerende framføring og dramatisering med to fantastiske skuespillere, Olav Duun har mye spennende å by på.

– Det hildre opp et land einda lenger ut, det heite for Hilderøya, – det skal bo folk utpå der.

                                – Himmel og jord høre alltid dein te som har hjerte te å veinte. (Foto: Espen Storhaug)

 

Annonse
.
.

Støtt lokalavisa

Lokalavisa #fjordtilfjord er en gratis nettavis som er åpen for alle. Men hvis du liker dette tilbudet kan du vise din støtte gjennom å tegne et frivillig abonnement. Du kan også overføre enkeltbeløp: https://fjordtilfjord.no/mitt-abonnement/

For lag, foreninger og virksomheter er det mulig å støtte oss gjennom å bli sponsor eller sette inn annonser hos oss: https://fjordtilfjord.no/profiler-deg-i-lokalavisa-fjord-til-fjord/

Tegn frivillig abonnement her:

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
Setup fee 
Valgt abonnement  
Coupon discount (%s) 
VAT (0%) 
Total 

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER