Samferdselsdepartementet har enda ikke gitt svar

Asfaltering av Beitstadsundbrua er i full gang og det legges brostein i på Strømnessida ved Malmkrysset

NAMDALSEID

Det blir liksom ikke slutt på spekulasjoner på Fv17 og bompenger før alt er i boks. Snakket med Camilla Fellmann Kristiansen oppi Almlia for noen dager siden, og de har enda ikke hørt noe om hvordan det blir med bompengefritak.

Nå ser man både i NA/TA at Namsos kommune har sendt brev til samferdselsdepartementet der ordfører Arnhild Holstad ber om svar på om innbyggerne i Almli i Namdalseid får fritak for bompenger for interntrafikk. Skal man være ærlig så trodde vel de fleste at dette var i orden.

Ordføreren viser til at fylkestinget i Nord-Trøndelag 30.april 2015 vedtok at interntrafikk i Namdalseid ikke skal belastes for bompenger i bomsnitt Sprova.

I fylkestingets vedtak fra 2015 står det: «det legges til grunn at trafikanter som betaler med automatisk brikke oppnår 10 prosent rabatt, og fylkeskommunen ber om at det innføres et passeringstak på 60 passeringer per bomstasjon per kalendermåned. Det legges også til grunn at interntrafikk i Namdalseid ikke belastes for bompenger i bomsnitt i Sprova».

Har ikke fått svar enda

-Kommunedirektøren, Inge Ryan, var i kontakt med Samferdselsdepartementet flere ganger i forrige uke, og han fikk senest fredag snakket med en ekspedisjonssjef som mente at svaret deres var på veg ut. Men det har altså ikke kommet oss i hende enda. Vi diskuterer fortløpende hvordan vi kan følge opp dette, men jeg håper i det minste at svaret fra departementet er like om hjørnet siden det ble kommunisert til oss sist fredag, skriver ordfører Arnhild Holstad i en mail til fjordtilfjord mandag kveld.

Uke 25

Samferdselsdepartementet har enda ikke tirsdag gitt svar på hvordan de forholder seg til vedtaket. Av sikre kilder har vi fått høre at åpning av Fv17/720 og bomstasjonene med innkreving starter i løpet av uke 25.

 

Vegåpning og bompengeinnkreving i uke 25.

 

Det spørs om måsen må flytte på seg når brosteinleggerne får bruk for stein.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*