Ei fantastisk forestilling med to flotte aktører

- Sjå her, du kain berre ta det her tøyet, du skal få det. – Jammen æ har jo itjnå pæng. - Ta det likevel du!

NAMDALSEID

Olav Duuns roman «På tvert» ble en fantastisk opplevelse i Namdalseid samfunnshus tidlig søndag kveld. For et par, skuespillerpar de er, Evy Kasseth Røsten og Paul-Ottar Haga.

Turneteatret i Trøndelag besøkte Namdalseid på sin turne i Nord-Trøndelag. De startet 5. oktober i Verdal og avslutter turneen i Levanger 9. november. Søndag var det Eidbygger og flere til som fikk gleden av å overvære denne fantastisk flotte forestillingen. Hele 90 personer hadde benket seg i storsalen for å møte den handikappede Danel, Ane og de andre menneskene som hører til i romanen. Det var en fantastisk kombinasjon med flere fortellerstemmer og dialoger, og uten en eneste rekvisitt gjorde Evy og Paul Ottar «På tvert» til en herlig sceneopplevelse. Det var både latter, tårer, alvor og skjemt.

Publikum møter Danel, en ung mann som trosser sitt handikapp og et dømmende bygdedyr. Han forbandt seg på at han skulle ikke bli enkel å hanskes med, trass sin høyre fot som sto på tvert. Og han lykkes med å skape sin egen framtid, men det eneste Danel ikke mestrer er kjærligheten. Tross i kjærlighetsproblemer til Ane, ble Danel en handelsmann med stor suksess og fikk respekt i bygda.
På Tvert handler om å finne styrke og aldri gi opp, om å finne sin plass og å overleve, i opposisjon til alt og alle.

– Det har vært en lang reise, men det har gått veldig bra. Er jo overveldet over oppmøte her på Eide i kveld, selv om vi startet en time tidligere enn først annonsert. Det blir godt å bli ferdig også, få være mer sammen med familien, sier Evy etter forestillingen.

 

– Vest hain Normann itj e snill me dæ, ja da skan få.

 

– Hoi kor det gå med hest å karjol.

 

– Takk skal du ha Danel, sa Ane.

 

Annonse
.
.

Støtt lokalavisa

Lokalavisa #fjordtilfjord er en gratis nettavis som er åpen for alle. Men hvis du liker dette tilbudet kan du vise din støtte gjennom å tegne et frivillig abonnement. Du kan også overføre enkeltbeløp: https://fjordtilfjord.no/mitt-abonnement/

For lag, foreninger og virksomheter er det mulig å støtte oss gjennom å bli sponsor eller sette inn annonser hos oss: https://fjordtilfjord.no/profiler-deg-i-lokalavisa-fjord-til-fjord/

Tegn frivillig abonnement her:

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
Setup fee 
Valgt abonnement  
Coupon discount (%s) 
VAT (0%) 
Total 

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER