Ei fantastisk forestilling med to flotte aktører

- Sjå her, du kain berre ta det her tøyet, du skal få det. – Jammen æ har jo itjnå pæng. - Ta det likevel du!

NAMDALSEID

Olav Duuns roman «På tvert» ble en fantastisk opplevelse i Namdalseid samfunnshus tidlig søndag kveld. For et par, skuespillerpar de er, Evy Kasseth Røsten og Paul-Ottar Haga.

Turneteatret i Trøndelag besøkte Namdalseid på sin turne i Nord-Trøndelag. De startet 5. oktober i Verdal og avslutter turneen i Levanger 9. november. Søndag var det Eidbygger og flere til som fikk gleden av å overvære denne fantastisk flotte forestillingen. Hele 90 personer hadde benket seg i storsalen for å møte den handikappede Danel, Ane og de andre menneskene som hører til i romanen. Det var en fantastisk kombinasjon med flere fortellerstemmer og dialoger, og uten en eneste rekvisitt gjorde Evy og Paul Ottar «På tvert» til en herlig sceneopplevelse. Det var både latter, tårer, alvor og skjemt.

Publikum møter Danel, en ung mann som trosser sitt handikapp og et dømmende bygdedyr. Han forbandt seg på at han skulle ikke bli enkel å hanskes med, trass sin høyre fot som sto på tvert. Og han lykkes med å skape sin egen framtid, men det eneste Danel ikke mestrer er kjærligheten. Tross i kjærlighetsproblemer til Ane, ble Danel en handelsmann med stor suksess og fikk respekt i bygda.
På Tvert handler om å finne styrke og aldri gi opp, om å finne sin plass og å overleve, i opposisjon til alt og alle.

– Det har vært en lang reise, men det har gått veldig bra. Er jo overveldet over oppmøte her på Eide i kveld, selv om vi startet en time tidligere enn først annonsert. Det blir godt å bli ferdig også, få være mer sammen med familien, sier Evy etter forestillingen.

 

– Vest hain Normann itj e snill me dæ, ja da skan få.

 

– Hoi kor det gå med hest å karjol.

 

– Takk skal du ha Danel, sa Ane.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse