68 år med servicestasjon; skifting til vinterdekk på dagsorden

Mange dekk skal skiftes før vinteren setter inn, t.v. Torbjørn Kolstad og Tore Skjerve har mye jobbing på Sentrum Auto AS

NAMDALSEID

I desember blir det 68 år siden Sentrum Auto på Namdalseid ble etablert, og de er «still going strong». Nå er det tid for å sette «vintersko» på bilen.

Hverken piggdekk eller vinterdekk er påbudt i Norge, men man må ha dekk som er tilpasset føret. Kjøretøy med tillatt totalvekt over 3.500 kg har plikt til å medbringe kjetting i vinterdekkperioden.

Forskriften om bruk av kjøretøy sier at; «kjøretøy må ikke brukes uten at det er sikret tilstrekkelig veigrep i forhold til føret, om nødvendig ved bruk av vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende».

I Sør- og Midt-Norge er det forbudt med piggdekk eller kjettinger fra og med første mandag etter 2. påskedag til og med 31. oktober.
– Det er førers plikt å sørge for sikker kjøring, ingen får bot for å kjøre med piggdekk selv før 1.november.

-Pigg eller piggfritt?

Tilbake til Sentrum Auto AS. Der har det gjennom alle år vært en møteplass for både barn, ungdom og voksne. Noen sier: – vi tar en tur på Sentrum Auto, andre bruker: – vi skal en tur på Kolstad, litt etter hvor man bor i bygda. Men Sentrum er Sentrum og de har vært der i 68 år. Med sitt verksted for oljeskift, skifte av lyspærer, filter, vinduspussere og småting med kjøretøy, og god service. Nå bygger de om butikken, noe som blir en spennende nyhet etter hvert.
Vinteren nærmer seg og nå er det dekkhistorier som er temaet i servicehallen på Kolstad/Sentrum Auto.

De har travle dager i servicehallen, Torbjørn Kolstad og hans medhjelper Tore Skjerve. Mange bileiere er innom for å gjøre bilen klar for vinterføre, noen for å skifte hjul og andre også for å kjøpe nye dekk.
– Det er nok piggdekk det går flest av, ikke alle stoler på piggfrie dekk. Nå er det fullt opp med omlegginger og skifting til vinterhjul og det øker vel på noe nå som det nærmer seg frost om nettene, sier Tore Skjerve.

– Blir vel mange historier i hallen nå om dagen?

– Det er travle og trivelige dager dette. Skikkelig artig at folk stikker innom her for dekkskifte og en prat. Her blir det, som det alltid har vært, fortalt historier av mange slag og selvsagt blir det litt skittprat. Det er det som er en del av det gode med dette, smiler Torbjørn.

Det er ikke bare skifte av hjul de utfører. Dersom kunden ønsker det blir hjulene både avfettet og vasket. Greit at de er i orden til neste hjulskifte, det kommer fort det også!

 

– Historier og litt skittprat mellom alle dekkskift, det hører med det, ler Torbjørn Kolstad.

 

Viktig del av dekkskifte, avfetting og en god vask, Torbjørn og Tore ordner det.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse