Løkk med dan! Årets 17. mai feiret i fantastisk vær

Namdalseid musikklag skapte skikkelig 17. maistemning rundt i bygda. HURRA! Ny fane var med for første gang

SJØÅSEN/NAMDALSEID&STATLAND

Løkk med dan! Gratulerer med dagen! en vanlig hilsen på den store dagen, selveste 17. mai. Det ble en feiring maken til i fjor, men neste år tror og håper alle på storfeiring på «gammel måtin». Man kan ikke klage på årets 17. maifeiring heller for det er ikke hver nasjonaldag man vakner til skyfri himmel, sol og fuglesang. Og fortsettelsen ble jo helt fantastisk for i år som i fjor satte Namdalseid musikklag bygdefolket i skikkelig feststemning.

– Musikklaget har besøkt Sjøåsen, Vangsmoen, Helsetunet og Dalaberget. Vi har ikke hatt så mange øvelser før 17. mai, men vi har møttes litt digitalt. Så hadde vi en trefning ved samfunnshuset like før påske, det var kaldt det. Siste øvelse før dagen kjørte vi rundt i bygda og spilte, det blir jo bra, sier leder Brit Randi Sæther Pedersen.

Veteraner
I år som i fjor ble det ikke å ta toget til kirka, men hornmusikk skaper alltid stemning og er nok det viktigste element i 17. mai feiringa. Uten Gammel Jegermarsj, Norge i rødt hvitt og blått, King Size og ikke minst nasjonale sanger og Ja, vi elsker dette landet da hadde det blitt en tam feiring av nasjonaldagen. Lokalavisa tok en prat med de virkelige veteranene i Namdalseid musikklag og spurte om de hadde noen minner fra 17. mai-spilling.

Barytonspiller Arvid Staven har fartstid innen korpsmusikken siden 1956 med start i Namdalseid guttemusikk.

– Jeg husker starten til guttemusikken for da var det å møte til opptaksprøve. Der måtte man synge en sang til fiolinmusikk ved Arne Tinglum og Olav Almlid, det var ikke enkelt for en liten tass. Jeg fikk spille bass og overtok bassen til Arne etter hvert. Det jeg husker mest fra 17. mai er nok de mange turene opp Åsvollen i motvind og regn/sludd, smiler Arvid.

Magne Mølnå har spilt trumpet i cirka 60 år og han startet også i guttemusikken.

– Guttemusikk og musikklaget har vært artig å være med i. Jeg har jo nært 60 år med trumpet og husker nok også de mange dårlige værdagene opp mot kirka. Må si at når alt fungerer er det artig å være trumpetist i musikklaget, smiler han.

Den tredje veteranen er innflytter til Namdalseid, også han har lang fartstid i korpslivet.

– Jeg startet i 1960 på Eidsvoll og det største 17. maiminnet jeg har er da skolekorpset der spilte foran Eidsvollbygningen i 1964. Det var da 150-årsfeiringen av Grunnloven med kongebesøk og fullt oppbud der den dagen. Jeg startet i Namdalseid musikklag i 1989 og husker også motvind og sluddbygene godt. Men har også et minne fra da vi spilte på Statland og skulle gå over brua mot Pensjonatet. Da kom det en vindeling og noen noter blåste på elva, sånt kan skje, ler Magne Fossum.

Som i fjor var også aspirantene Iver Sæther Skansen og Jonathan Davidsen Fon med. De ønsker seg flere unge blåsere i korpset. To av korpsmedlemmene ble også tildelt 10-årsmedaljen som korpsmusikere.

Traktor
Etter en tur på Sjøåsen tikket det inn ei melding; Det er noen gutter som er på tur med traktor fra Sentrum Auto til Steinkjer. Der var det fem svære traktorer og tøffe sjåfører som var klare for bytur.

– Vi er invitert til å være med i traktortog på Steinkjer. Ser ut til å bli 50 traktorer til sammen der. Blir artig dette, sier Nikolai Høgden.

Vi kommer ikke utenom å gi 7.klassen og foresatte en stor takk for en flott dag. De hadde pyntet på aktuelle sittepunktene og i miljøgata i sentrumsområdet. Bilrebusløp var lagt til rette både i Sjøåsen og Namdalseid. Tale for dagen med elevene er tatt opp ved skolen og denne og resultatet frå bilrebusen finner man på FB-sida; 17. mai på Namdalseid 2021.

Leker
På Statland var det samling ved skolen og der ble det både leik og is. Som ikke det var nok troppet elever fra skolen opp med litt forsinka 17.mai-tog med stopp hos Matkroken 18. – med musikk, flagg og smil om munn. Hurra!! Det førte til is på terrassen, skrives det på FB.

Heder for 10 år som musiker til Johannes Borgan og Ane Katrine Mølsleth, leder Brit Randi Sæther Pedersen delte ut medaljene.

 

De eldste og yngste musikerne, fra venstre Arvid Staven, Magne Fossum og Magne Mølnå, foran juniorene Iver Sæther Skansen og Jonathan Davidsen Fon.

 

På sousaphone Odd Magne Lie.

 

Her spilles på Sjøåsen ved hotellet.

 

Hurra for 17. mai!

 

Traktorgutta skulle på kjøretur, fra venstre Elias Jørgensen med sin John Deere, Espen Bratberg kjørte New Holland, Fredrik Bratberg hadde invitert kjæresten Ronja Marie Selen Myrvold i sin lånte Claas, Ola Thorsen stilte med John Deere og Nikolai Høgden i sin Massey Ferguson.

 

– Trivelig med besøk av familien, synes Arne Ekker, bak fra venstre Linda Anette Ekker, bak med briller Maiken Myrvik, Lina Ekker-Sæther, Solveig Ekker, Grete Oddrun Ekker og Aris Andersen.

 

Stor stemning og mye folk ved Helsetunet.

 

Oldefar Aage Westerhus fikk besøk av oldebarnet Agnes Johanne og Julie Alette Prestvik Westerhus.

 

«Ja, vi elsker dette landet» spilles i sansehagen ved helsetunet.

 

Mange var ute og hørte da musikklaget spilte ved sykeheimen.

 

Blide dyktige pleiere ved sykeheimen, HURRA for dere!

 

Konfirmanter var ute og feiret i det fine været.

 

Pyntet med Norske flagg og lauv i sentrumsområdet.

BILDER FRA STATLAND fra Karen Indiana Finanger:

Diverse 17.maileiker i ballbingen ved skolen!

 

Trivelig 18. maibesøk på Matkroken.
– Så veldig hyggelig Statland Skole med litt forsinka 17. mai-tog med stopp hos oss Nå er det is på terrassen for alle barn og voksne som gleda oss med musikk, flagg og smil om munn. Hurra!! (Foto: Matkroken Statland) (med tillatelse fra Matkroken).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse