Korona slipper taket og aktiviteter starter forsiktig på igjen, Bygdakaféen åpnet tirsdag

- Godt å være i gang med Bygdakaféen igjen, fra venstre Anja Merete Svensli, leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg og Ellen Skevik

NAMDALSEID
Fare for koronasmitte førte til at det meste av aktiviteter har vært stengt. Nå er smittefaren på retur i hele landet og mange aktiviteter starter opp igjen etter 11 ukers «tørke». Alle aktiviteter i Namdalseid Frivilligsentral ble også satt på vent, men nå åpnes det forsiktig opp igjen med kommunelegens godkjennelse.

– Godt å komme i gang igjen etter nedstegningen 12.mars. Vi åpner opp med Bygdakaféen både på Namdalseid og på Statland, men da med noe begrenset åpningstid. Åpen kafe fra 11.00. – 13.00. og det blir også en enklere meny. Det blir en matrett hver gang og denne legges opp av betjeningen. Vaffel og kaffe/te er på menyen. Bygdakaféen på Statland er åpen hver torsdag i juni. Alle må vi ta hensyn til en meter avstand både inne og ute og vi har tilgang til handvask og handdesinfeksjon. Vi vasker også ekstra i lokalene så det går med mer tid til de som hjelper til. Men det er godt å være i gang igjen og man ser at kundene også synes det er kjekt å komme hit, sier leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg.

Monica sier at begge bygdakaféene er åpen ut juni, Namdalseid til tirsdag 23. og på Statland er siste servering torsdag 25.

Aktiviteter
Namdalseid Frivilligsentral har mange aktiviteter som har vært satt på vent siden 12.mars. Nå starter opp både strikkekafé, kaffering og karakaffe. Disse aktivitetene blir i gammelbiblioteket mandag 8.juni.

– Da koronastegningen ble et faktum ble det startet opp nye tilbud som handlevenn, telefonvenn og gågruppe. Disse aktivitetene fortsetter vi med ut juni. Ellers kan nevnes at det blir familiedag, Turist i egen bygd, ved Øyenskaveltjønna lørdag 13.juni fra klokka 13.-15. Her blir det salg av rømmegrøt, kaffe og kaker. Ser vi litt fram i tid så er den årlige turen til Skatlandsstranda med grilling og annen aktiviteter satt til 6.september, sier Monica Sotberg.

Ifølge fjelloppsynsmann Harald er det bare å kjøre uten å betale vegavgift opp til Øyenskaveltjønna 13., det jobbes med nytt betalingssystem. – Berre kjør, sa han!

Har savna kaféen
I kafélokalet var stoler og bord satt ut noe annerledes enn tidligere. Det var langbord og en meter mellom stolene, men det gjorde ingen ting, folket trivdes og både vafler og karbonade smakte godt.

– Vi må vel innrømme at vi har savnet denne dagstunda på tirsdager og vi er glade det endelig er åpnet. Det sosiale her er viktig, som det å møte flere, naboer, en god prat over en kopp god kaffe. No vart det greit igjen ja, smiler blant andre Per Arve Lie.

– Endelig ble det kafé igjen. Jeg har savnet dette tilbudet, må jo hit, dette er veldig bra, smiler Anne-Lisa Damås.

Også de frivillige på kjøkkenet er glade for at samfunnet åpnes opp igjen.

– Kjekt å starte på igjen og det er artig å kunne bidra i bygda med kjøkkenarbeid. Dette er jo et flott tilbud og herlig å få igjen dette tilbudet til de som kanskje har sittet hjemme alene i lang tid, sier «kjøkkenjentene» Anja Svensli og Ellen Skevik.

 

Anja Merete Svensli og Ellen Skevik hadde frivillig kjøkkentjeneste på tirsdag.

 

Her serverer Anja karbonade til fysioterapeut Tore Sundvik som er en av flere faste brukere av Bygdakaféen, – et flott tilbud.

 

Anne-Lisa og Nina Edel Damås er også faste gjester på Bygdakaféen, – endelig ble det kafé igjen!

 

Fullt mulig å gå på kafé og holde en meters avstand, – vi har savna disse kaffestundene, det sosiale er viktig, til venstre Per Arve Lie, Lillian Staven og Vidar Sørensen.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*