Mange veterankjøretøy samlet på gårdstunet til Kristin

Atle Bardal stilte med sin flotte amerikanske NASH fra 1931, den eldste på treffet

STAVEN

– Velkommen til «Cars & cows» på Staven! kunne man lese på Staven Gård sin Facebook side for en tid tilbake. Det var en invitasjon til alle som liker å mekke og å holde gamle kjøretøy i orden. Og det viste seg å være mange, for det ble fort fullt på tunet til Kristin.

Kristin Staven var primus motor for veteranbiltreffet på Staven Gård lørdag, Hun hadde god hjelp av til venstre Stein Erik Hanssen og Toto Trones fra Malm.

Kjempeartig
– Jeg kjøpte meg en veteranbil for en tid siden, ei VW-boble, og fikk etter hvert lyst til å få til et biltreff med veteranbiler. Fikk med meg Toto Trones og Stein Erik Hanssen og da skjedde det fort, og invitasjon ble lagt ut på FB. Jeg trodde ikke at dette skulle bli så stort, for plutselig hadde vi cirka 40 kjøretøy på lista. Kjempeartig at det kom så mange og mange forskjellige biler, både store og små. Vi var jo litt spente på koronaoppblomstringen, så alle måtte registrere seg. Artig var det også at de fleste av de oppmøtte holdt ut hele dagen, frister til gjentakelse, smiler en fornøyd Kristin Staven.

Spesiell bil
Her møtte de opp med store flotte amerikanere, VW-bobler, Ford Anglia, en Bedford lastebil, en stor Ford traktor, fire motorsykler, Citroen 2CV og en Magirus Deutz. En Corvette ble observert, likeså en helt spesiell bil med måkevinger; DeLorean DMC-12, en slik som ble brukt i filmen «Back to the Future». Etter registrering og en «blikjentrunde» var det klart for en bilkortesje til Sjøåsen. Kjekt å få vise fram de flotte nypussa bilene og motorsyklene. Det kom bilentusiaster blant annet fra Trondheim, Verdal, Bangsund, Namdalseid, Steinkjer og Indre Fosen.

Den eldste
En virkelig veteranbil stilte Atle Bardal med, han kom kjørende med sin flotte amerikanske NASH fra 1931.

– Når jeg sier Nash (Næsh) så er det mange som tror det er «Mers» jeg sier. Dette var et stort bilmerke på 1930 åra og var vel blant de fire store, like bak GM, Ford og Chrysler. GM har jo mange modeller som Chevrolet, Pontiac, Buick, Oldsmobile og Cadillac. Forden har jo mange modeller og Chryslerkonsernet hadde jo mange modeller som Dutz, Plymouth, Chrysler og Isoto så de var jo en av de store. Etter hvert gikk det nedover og siste modellen Nash hadde kom vel i slutten av 1960- tallet. Denne bilen er den eldste som er med på utstillingen i dag, den er straks 90 år, sier 85 åringen Atle Bardal fra Steinkjer.

Flott tiltak
– Vi kjøre en Citroen CV fra 1972. Det er en bil som har gått i Trondheim siden den var ny og den kom til Steinkjer i 1980. Jeg kjøpte den i 2019 og driver å småpusle litt med den. Nå ble det heldigvis anledning til å kjøre en tur med den, dette er et kjempeflott tiltak. Vi kommer fra Steinkjer, sier Arnstein Simonsen og samboer Monica Nubdal.

Lars Erik Feragen fra Bangsund kjører en Ford Anglia1000 1966 modell med 41 hester.
– Jeg tok over denne bilen etter far min for fire år siden, han kjøpte den i 1994 i Trondheim og da hadde den gått 65000 kilometer. Dette er et artig kjøretøy, men jeg er ikke noe spesielt på slike treff, men artig å være med. Jeg prøver å holde bilen i god stand og bruke den litt. Kona og jeg brukte den som brudebil da vi giftet oss, smiler Lars Erik.

Lenge siden
Etter en flott samling ved hotellet på Sjøåsen gikk turen tilbake til Staven. Der ventet det både kaffe og matservering.
– Det var skikkelig artig med et biltreff igjen. Bra at noen tok tak og fikk til dette, det er lenge siden forrige biltreff. Vi har jo bilene for å bruke de på sommeren og få vise de fram. Når det blir vinter og salt på vegene blir de garasjebiler, sa en med en stor amerikaner fra Trondheim.

Overnatting
Kristin Staven har akkurat åpnet muligheten for overnatting på Staven Gård.
– Jeg har ordnet stabburet klart for overnattingsgjester, til sjølhushold. Har hatt en familie fra Trondheim på besøk og det var skikkelig trivelig. De fikk også være med på kalvefødsel og foring av denne første gang, noe som var stor stas både for voksne og barn, sier Kristin. Hun forteller også at et førjulsarrangement er under planlegging også i år.

Nypussa, blank og stilig var bilen til Kolbjørn Engesdal, en Buick Centurion 1971 modell.

 

Bilen fra Verdal fikk mye oppmerksomhet, – Dette er en Cadilack Coupe de Villa 1960 modell. For 26 år siden ble den lakkert og pusset opp av en svenske. Jeg har eid den i 5 år, forteller Ivar Nubdal.

 

Ivar Nubdal kunne vise at kunstner Pushwagner hadde vært hans passasjer, – han hadde utstilling på Verdal og da var jeg sjåfør. Autografen er i hanskeromlokket.

 

Magne Meldal kunne vise fram sin flotte Delorian DMC-12 med karosseri av børstet rustfritt stål. Den er en bilmodell fra den amerikanske bilprodusenten DeLorean Motor Company, som ble produsert i Nord-Irland mellom 1981 og 1983. – Jeg importerte bilen fra USA i 2016. Der hadde den stått lagret i 20 år. Har nettopp fått bilen registrert så dette er første langtur fra Trondheim.

 

Rune Mølnå kjørte sin 1987 modell Honda Shadow 700.

 

Familietur fra Verrastranda hadde til venstre Marie-Louise Kurt, Konstantin Kurt med sin Simson S51 1976 modell og Rene Poschmann med si 1981 modell Yamaha 500 med Bender Florin sidevogn.

 

Den lot høre fra seg da den kom denne Magirus Deutz 310 med V-10 motor. – det er en gammel omlakkert militærbil fra 1979, fortelle sjåfør Even Verstad.

 

Sigurd og Svend Klefstad fra Beitstad møtte med sin veterantraktor en Ford TW 25 fra 1986. – Den har en sekssylindret motor på 154 hester og har gått 2500 timer. Mye god traktor som brukes på gården, om ikke daglig så er den i bruk.

 

Side om side sto de, en flott Mercury og en Chevrolet el Camino fra 1968. – I sommer kjørte jeg Chevroleen hele 450 mil på nordnorgesferie. En flott tur, sier eieren fra Trondheim.

 

Lars Erik Feragen fra Bangsund kjører en Ford Anglia1000 1966 modell med 41 hester.

 

– Kjører man Citroen 2CV fra 1972 må man være riktig kledd, smiler Arnstein Simonsen og samboer Monica Nubdal.

 

Samling ved hotellet i Sjøåsen.

 

STEMNINGSBILDER:

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*