Slik vil bygdekvinnelaget markere kvinnedagen i år

Aisha Bigset og May Kristin Brørs på sydugnad

Namdalseid bygdekvinnelag markerer også i år kvinnedagen 8. mars, men det blir på en annen måte enn ellers.

-Vi bruker jo å ha et åpent arrangement på Solhaug, forteller leder Gudny Sverkmo. –Men siden vi ikke kan det i år har vi alternative markeringer.

Lokalt skal Namdalseid bygdekvinnelag ha en mindre lukket markering for medlemmer, og sentralt arrangerer Norges Bygdekvinnelag et digitalt 8. mars-tog hvor det settes søkelys på like muligheter for alle kvinner i Norge.

Det digitale 8. mars-toget arrangeres kl 11.00-12.00 på Facebook, og alle kan bli med. Trykk her for å gå til arrangementet.

Gudny forteller videre at Namdalseid bygdekvinnelag har et fast samarbeid med Aisha Bigset sitt prosjekt AMM (Association Mpore Mama), og hun oppforder også folk til å støtte dette som en del av kvinnedagen.

-På vår medlemsmarkering skal vi ha loddsalg, og alle andre kan vippse direkte til AMM, oppfordrer Gudny.

Aisha Bigset startet AMM i sitt hjemland Burundi i 2019 da hun oppdaget mangelen på sanitetsprodukter. AMM holder kurs om kvinnehelse, og spesielt om mensen. Tøybind er miljøvennlig og varer i flere år, og med tøybind kan jenter og kvinner få mulighet til å komme seg på skole og arbeid.

Namdalseid bygdekvinnelag har tidligere hatt sydugnad og sydd tøybind sammen. Det er også mulig å sy bind for å donere til AMM. Det kan sendes til Aisha Bigset, Solbergvegen 261, 7730 Beitstad.

Til de som ønker å støtte arbeidet til AMM økonomisk; Vipps til 588952.

Trykk her for å lese mer om AMM.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse