ABBA var på programmet da de feira 75 år, nå feiret de 95 og ABBA er like populær

- Samarbeid er tingen, og det ga et fantastisk konsertresultat, Namdalseid musikklag feiret 95-år med Namdalseid songlag, et supert band og super flinke solister Siv Merete Ressem og Bjørnhild Kathinka Sæther

NAMDALSEID

«Thank You for the Music» var tittelen på konserten da Namdalseid musikklag feira sine 95 år lørdag kveld. De startet planleggingen tidlig i fjor høst og de har hele tiden ønsket å vise fram det rike sang og musikklivet i bygda. For 20 år siden var også musikken av ABBA like populær og var på programmet til musikklagets 75-årskonsert.

– Det er viktig å stå sterkt i bygda og å vise fram sang- og musikkglede for bygdafolket. Vi valgte musikk av ABBA for den er det mange som kjenner til og har et forhold til. Denne musikken er artig både å spille og synge og den er god å høre på, sa leder i arrangementskomiteen Gunnhild Kaldahl før konserten.

Fullt hus
Musikken av ABBA er det mange som liker og publikum viste sin besøkelsestid og fylte storsalen i samfunnshuset og vel så det. Nesten 200 møtte opp for å høre på jubilanten og deres inviterte musikkvenner til ABBA-konsert på Eide. Her var Namdalseid songlag, flinke solister, et solid band med lokale musikere og ikke minst elever fra kulturskolen fikk publikum i «ABBA-stemning». Noen musikere og sangere stilte opp i tidsriktige klær, tøft!

– Dette blir en feiende flott forestilling der føtter vil trampe takten og kanskje blir det å tørke en tåre også. Konserten tar oss med til ABBA sitt aktive tiår, 1972-73 og framover, sa kveldens konferansier Håvar Stenseth.
Håvar fortalte om og presenterte musikknumrene noe som gjorde konserten til en skikkelig flott opplevelse.

Artig
Namdalseid musikklag åpnet med potpourriet «ABBA-gold» etterfulgt av «Fernando» og «Head over heels» der flinke solister Siv Merete Ressem og Bjørnhild Kathinka Sæther virkelig satte forsamlingen i ABBA-stemning. Musikklaget hadde også med to juniorer, Jonathan Davidsen-Fon på horn og Iver Sæther Skansen på baryton. De fikk gleden av å være med og spille melodien «Ring, Ring».
– Det var artig å få være med på dette, smilte Iver etter konserten.

De to nevnte solistene hadde det, om ikke hektisk, så i alle fall sang de flere melodier både med korps og band. Namdalseid songlag stilte med solister fra egne rekker og Ann-Iren Fremo sang «I have a dream» og Marie Vanebo Sumstad framførte «Hasta Manana». Songlagets framførte sammen med bandet «The way old friends do» og med musikklaget og solister blant andre «Waterloo» og ekstranummeret «Thank You for the Music» som alle aktørene var med på.

Kulturskoleelever stilte med flinke sangere, musikere og dansere. De framførte melodien «My love my life» med vakker sang, komp og flott dans. Det var et rørende flott nummer som toppet seg da danserne kom skridende inn på scenen. Danselærer er Stina Baadsvik.
Håvar fikk rett, det ble trampet og klappet takt, ja, noen måtte tørke en tåre også.

Raust korps
Etter konserten var det hilsen fra Namdalseid songlag og Namsos kommune.
– Dere er en 95-åring i godt «blåsarslag». Det svinger skikkelig og vi i songlaget er heldige som får være med på feiringa. Samarbeid er en viktig del av musikklivet i bygda. Gratulerer med dagen, sa Berit Buvarp Aardal og Roar Eldnes. Det vanket blomster og en pengegave.

– Gratulerer med 95-årsdagen. Dere er et raust korps som inviterer andre aktører til deres jubileumsfeiring. Her er en 95-åring som er like populær i dag som for 20 år siden, det sier noe om deres kvalitet. Det lokale kulturlivet betyr mye for identiteten og stoltheten vår når vi hører vårt kor og korps. Her drar dere sammen og får til ei skikkelig flott forestilling med kor, band, solister og elever fra kulturskolen. Jeg hilser fra ordføreren og kanskje kommer vi på ei øvelse for vi spiller begge trombone. Takk for ei fantastisk forestilling, vi gleder oss allerede til 100-årsfeiring, sa kommunalsjef for kultur og inkludering i Namsos kommune Ann Evy Duun. Kommunalsjefen overrakte blomster, gode ord og en pengegave.

Fornøyd
– Dette var en skikkelig flott konsert, og for noen flinke sangere, musikere, solister og ikke minst elevene fra kulturskolen. Helt toppers. – Du verden, dette var flott og stort, herlig.
Det manglet ikke på superlativer etter konserten, kanskje en av de beste konserter når man tenker på alle aktører og et godt samarbeid.
– Slikt samarbeid er veldig viktig og dette var skikkelig bra. Jeg er kjempefornøyd med hele konserten, sa dirigent Lars Erik Aalberg.
«Thank You for the Music» til alle aktører!

Namdalseid musikklag med solister Siv Merete Ressem og Bjørnhild Kathinka Sæther.

 

De stilte i tidsriktige klær, fra venstre Brit Randi Sæther Pedersen, Mads Jørgen Stein Kolstad, Ann Helen Kolstad, Monika Mehlum, Anita Anzjøn Brattgjerd, Ane Katrine Mølsleth og Monica Stein.

 

De voksne tar vare på sine juniorer t.v. Jonathan Davidsen-Fon på horn og Iver Sæther Skansen på baryton.

 

«I have a dream» med solist Ann-Iren Fremo.

 

Marie Vanebo Sumstad framførte «Hasta Manana».

 

Flinke elever fra kulturskolen, på sang Thalia Benedicte Fossli, Ingrid Serine Høgden sammen med Bjørnhild, på slagverk Justin Brørs, bass Elvira Sverkmo, dans Line Tørring, Leah Toldnes Kaldahl, Eline Bratreit Helland og Vilde Malm Vågø.

 

Bandet består av t.v. Bjørn Åsegg, slagverk, Lars Øyvind Meland, bass, Jan Åge Kolstad, gitarer og Jan Erik Folden, tangenter.

 

Kommunalsjef for kultur og inkludering i Namsos kommune Ann Evy Duun overrakte blomster, gode ord og en pengegave.

 

Fornøyde aktører, t.v. leder i arrangementskomiteen Gunnhild Kaldahl, kordirigent Torunn Johnsen, korpsdirigent Lars Erik Aalberg, solister Siv Merete Ressem og Bjørnhild Kathinka Sæther.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*