Dårlig vedlikehold av kommuneveger, nå må kommunen ta tak

- Dette er slett ikke bra, store huller ved Brørsbrua over Øysterelva. På kne Marius Brørs og Johnny Kolstad

NAMDALSEID

Hundsethvegen har i lengre tid vært i dårlig forfatning, helt siden sein vinter/vår har det vært forsømt vedlikehold.
– Det skulle vel ikke overraske Namsos kommune at det er grusveger på Namdalseid som det er behov å vedlikeholde, sier Sverre Høgden.

Hundsethvegen har vært håplaus helt siden i vinter, med store hull og ikke noe vedlikehold. Vegen ble skrapa en gang i vår, men to dager etterpå var den like ille. Marius Brørs har selv sett seg nødt til og tette hull og skrape, til tross for at det er en kommuneveg. Nå er det flere som har sendt inn klager, for lenge siden og ganske så nylig, men det skjer ikke noe.

«Det har vært klaget flere ganger av flere på vedlikehold på denne veien. Vi som bor rundt veien har flere ganger måttet tette store hull selv. Nå har vi sett oss lei på at kommunen skal spare penger på denne veien. Den har vært hullete siden i vinter, da med store dype hull som i verste fall kan ødelegge både biler og utstyr. Vi ser ingen annen utvei enn å gå til media med dette om det ikke blir bedre. For hvis dette er konsekvensen av sammenslåinga bør det komme fram», står det i et skriv fra vegbrukere.

Hundsethvegen blir brukt av mange, også bønder som kjører med traktorer og høsteutstyr flere ganger om dagen. Vegen har store hull med til dels skarpe kanter så man må kjøre slalåm for ikke å riste sund både folk og utstyr. Skarpe kanter er det spesielt ved brua over Øysterelva der det er både asfalt og sementdekke.

Brukere av vegen har sendt inn klage på klage, men ingen respons fra ansvarlig i kommunen. De har også brukt Appen «Min Borgerplikt» der man kan sende inn observasjoner som feil på gatelys, dårlig brøyting/strøing og ikke minst hull i vegen.

– Skulle tro at det sitter noen og tar imot slike meldinger og svarer, men her er det lite respons fra kommunen. Det er skikkelig hardt å være kjøretøy, vi bruker vegen mange ganger i løpet av en dag. Vi er frustrert og fortvila over vegens tilstand og vi forventer nå at noe blir gjort, sier Marius Brørs og Johnny Kolstad.

Etter en stopp på Brørs gikk turen til Hundseth der møter vi Sverre Høgden.

– Det å være irritert på vegen med bil er en ting, men med traktor er det jæklig. Vedlikeholdet er dårlig og vi er frustrert og forbanna. Vi betaler kommunale avgifter for å holde vegene i orden. Ingen i ny kommune ble vel overrasket over at det er mye grusveger på Namdalseid. Håper nå det blir tatt tak i problemet og at det blir ei ordning. En kommune skal ikke være bekjent med å ha slike dårlige veger, sier Sverre.

Etter selv å ha kjørt kommunevegene og snakket med flere om ståa, så bør nok kommuneansvarlig for veg ta en runde både på Settersvegen, Bøgsethvegen og Buvarpvegen. Det er mange hull som må tettes før man kan si; – her er det null hull!

Nå håper alle de involverte på en reaksjon fra Namsos kommune og svar til de som har sendt klager og spørsmål om kommunens vedlikeholdsplaner av kommunevegene på Namdalseid.

Ved andre enden av brua; – Farlige kanter og hull ved brua, nå er på tide å få dette i orden før det skjer noe, sier Marius og Johnny.

 

Slike hull og skarpe kanter kan fort ødelegge dekk og felger.

 

Lengre innover Hundsethvegen er det fullt av store hull, blir mye slalåmkjøring uten at det hjelper så mye.

 

Lengre fram i vegen er Sverre Høgden grådig lei av hull i hull, – det sliter på biler, utstyr og folk å ha dårlig vedlikeholdt veg, nå må noe gjøres.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*