Lev ut drømmen, det er verdt det; «Jakten på et vilt liv»

Friluftsmann med jakt, fiske og fangst på programmet, Jens Kvernmo på Solhaug torsdag kveld, «Jakten på et vilt liv»

SOLHAUG

Jens Kvernmo har opplevd mye i sitt liv, og han mener det er greit å være litt annerledes.
– Lev ut drømmene, det er verdt det. Ingen kommer og gjør ting for oss, man må bare slippe taket, sa Jens Kvernmo til de vel hundrede tilhørerne på Solhaug grendehus torsdag kveld. Han hadde Namdalseid på sin kjøreplan med sitt foredrag «Jakten på et vilt liv».

Alene

Jens er en ivrig jeger og friluftsmann og fortalte historier fra å være med som ung gutt på elgjakt der både bålkaffe og jakthistorier ble servert. Dette trigget en ung gutt til selv å prøve jakt og friluftsliv.
– Jeg var fasinert av pelsjegerlivet i Canada der de selv måtte skaffe mat og det de trengte for å overleve. Nå er det ikke nødvendig å reise langt bort for å få skikkelig fine naturopplevelser, vi har jo villmark og natur i nærområdet. Skjækerfjella ble det første målet, bort fra TV, FB og telefon, det var tøft og ikke noen som støtta meg der. Var alene i fjellet, bort fra A4 livet, forteller Kvernmo.

Han forteller om å være alene, bo i telt, fem dager med full snøstorm og gleden over en vakker soloppgang.
– Det er de små gledene som gir noe etter ei uke med bare skitvær. Rypa «snatra» og tåran trilla i en fantastisk soloppgang, fytti grisen det var vakkert. Det er ganske tøft å være alene, men jeg har aldri følt meg ensom. Det har vært mange gode stunder, sier Jens og han viser egne flotte naturbilder og videosnutter.
Jens Kvernmo har også vært skarpskytter i hæren og har tjenestegjort i Afghanistan i seks måneder.
– Tida der forma meg både fysisk og psykisk med blant annet sterke møter med lokalbefolkningen, forteller han.

Lev ut drømmen

Jens Kvernmo meldte seg på konkurranse i TV2 der han skulle være ute på en tre måneders lang tur. Etter mange tester ble han klarert, og sammen med ni andre deltakere skulle han være «Alene» i villmarka uten mat eller kontakt med omverdenen.
– Det som ble vist på TV var helt realistisk, alt ble rutinebasert og det var veldig spennende. Tanken på pizza, TV og andre godsaker var bare et tastetrykk på GPS unna, ler Jens.
Jens Kvernmo klarte seg gjennom tre måneder i villmarka, og han vant hele konkurransen.
– For å kunne gjøre det jeg nå har fått være med på, så har jeg selvsagt forsaket mye, det er en pris man må betale. Jeg tror alt er mulig når man har fått til noe slikt, man må gjøre og ville det selv. Det verste er å slippe taket, etter det glir det bra. Lev ut drømmen, det er verdt det. Ingen kommer og gjør ting for oss, sier Jens Kvernmo.

Hundespann

Nå er han i gang med å trene på hundesledeløp, og første turen sammen med Sigrid Ekran endte med knall og fall. Et par ribbeinsbrudd ble resultatet. Men det er ikke til hinder for å tenke på nye eventyr, nå sammen med et hundespann.
– 1.februar reiser jeg opp til Alta for så å kjøre hundespann heimover. Det blir ei stor og ny utfordring, men jeg må bare prøve. Det tar sikkert rundt tre måneder det også. Fytti grisen det blir spennende, ler eventyrer Jens Kvernmo.

I salen satt morfar Aage Westerhus og han er selvsagt stolt av sitt barnebarn.
– Jeg synes han er grei til å fortelle og han er veldig ekte når han forteller om sine opplevelser. Han har sikkert tøyd grensene litt langt noen ganger, men det er vel slikt som må til når man er ute i all slags vær og føre. Som Jens sier selv; han e itj kjendis, men Ogndaling. Jeg må få si at det er han andre bestefaren som har vært læremesteren hans, smiler morfar Aage.

 

Jens Kvernmo viste mange flotte bilder og videoer fra sin tur i Skjækerfjella.

 

Det var fullt i salen på Solhaug grendehus.

 

Morfar Aage Westerhus synes barnebarn Jens Kvernmo er en flink og ekte forteller.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse