Godt tilrettelagte hoppbakker, de minste hopperne er ikke skvetne av seg

16 unge lovende hoppere var tirsdag kveld samlet til karusellrenn i Steinfjellbakken i Sprova

SPROVA

Steinfjellbakken er ikke bare den store bakken, nei da, der er det tre mindre bakker der mange unge lovende hoppere kan boltre seg. Og de som jobber i bakkene vet at skal de yngste hopperne trives med hopping må alt legges til rette. Gode preparerte bakker, skitrekk opp til ti og tjuemetersbakkene, speakertjeneste, personer som måler lengder og foreldre og andre som heier på. Det har de i Sprovabakkene, og nå er det bare å vente på flere storhoppere fra området.

Det er ikke stilen som teller, lengden er likeså viktig for de unge hopperne. De som jobber i hoppbakken i Sprova vet at skal de få fram nye storhoppere så må det satses på de yngste.
– Her er bakker for hoppere i alle aldre, fem-ti og tjuemetersbakker og dette er leik og ikke konkurranse. Deltakerne kan hoppe så mange hopp de vil, ingen stilpoeng, men lengde for hvert hopp noteres og legges sammen, sier lengdemåler Bjørn Kvarme.

Tirsdag kveld møtte 16 hoppere til et av de siste karusellrennene for sesongen. Det var jente- og guttehoppere fra Sprova, Beitstad og Namdalseid som hadde lagt turen til Steinfjellbakken for å prøve seg på ny pers. Kanskje var det noen, i alle fall av de største, som tenker på Andreas Stjernen og andre kjente hoppere. Både faren Hroar og Andreas har jo vokst opp med Steinfjellbakken. At kveldens hoppere hadde fulgt med både på RAW-air og OL var det ingen tvil om.
– Stjernen og de andre norske hopperne er jammen flinke for tiden, det var stort å se da de tok trippel her om dagen. Kan jo hende at noen av oss tenker på kjente storhoppere når vi er her i bakken, var kommentarer fra de eldste guttene.
– Det er artig å hoppe her i Steinfjellbakken, i kveld ble det ny pers, smilte Sigurd Tørring. Han dristet seg til å hoppe i timeteren.
Etter endt hoppøkt var det servering av nystekte vafler og saft i klubbhuset, viktig med trivsel i bakken.

 

Sigurd Tørring satte ny pers, 2,5 meter.

 

Åsmund Hynne Kolstad hoppet i fem-metersbakken.

 

Tuva Mølnå er en av flere jenter som liker seg i hoppbakken.

 

Albert Sprauten hoppet 17,5 meter i tjuemetersbakken.

 

Ei av de yngste jentene var Ellen Elnan, ikke skvetten av seg hun nei.

 

Oda Sørensen landet på 7,5 meter i timetersbakken.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse