Målrettet smittesporing; har planlagt for at dette kunne skje

 

 

 

Pressemelding fra Kommunalsjef kultur og inkludering Namsos kommune

Namsos kommune har arbeidet målrettet med smittesporing, siden det fredag kveld ble kjent at en person som besøkte utestedet Onkel Oskar forrige lørdag har testet positivt for korona.

«Situasjonen er ressurskrevende, men vi er godt forberedt og har planlagt for at dette kunne skje», sier Ordfører Arnhild Holstad.

Smittesporingsteamet har kartlagt elleve nærkontakter som følges opp av kommunen. Kartlagte nærkontakter er satt i karantene i 10 døgn etter siste kontakt med den smittede, i tråd med nasjonale retningslinjer. Dersom nærkontaktene utvikler symptomer, isoleres de som om de er syke. I tillegg er besøkende på Onkel Oskar i tidsrommet kl. 22-24 den 24. oktober kontaktet, og disse er også satt i karantene. Utvidet testkapasitet Testkapasitet og åpningstid på koronatelefonen er utvidet, og i løpet av dagen er i overkant av 100 personer testet. Det legges opp til samme testkapasitet i morgen, søndag.

Dersom behovet øker, har kommunen mulighet til å utvide testkapasiteten ytterligere. Helse Nord-Trøndelag vil i helga frakte koronaprøver med ekstratransport til St. Olavs hospital for å kunne få analysert prøvene raskere. Kommunen forventer å få de første prøvesvarene i løpet av søndag. Kommunen vil komme med en ny oppdatering om situasjonen søndag ca. klokken 17. Ingen ytterligere lokale tiltak eller innstramminger Kriseledelsen har i ettermiddag hatt møte, og vurderer at det ikke er nødvendig med ytterligere lokale tiltak eller innstramminger.

«Det jobbes systematisk og godt i alle ledd i kommunen, og jeg vil også benytte sjansen til å rose utestedet Onkel Oskar», sier ordfører Holstad. «De har drevet i tråd med nasjonale retningslinjer og anbefalinger. Deres samarbeidsvilje og oversikt over besøkende har vært til god hjelp.»

Vi kan alle bidra
«Framover er også innsatsen til hver enkelt av oss avgjørende», fortsetter ordføreren. «Vi kan alle bidra til å redusere sjansen for videre smitte ved å begrense antall nærkontakter. Vi kan alle være bærere av denne smitten uten at vi er klar over det. Vi må holde hodet kaldt og hjertet varmt; vask hender, hold avstand, hold sammen og hold ut!»

Med hilsen
Ann Evy Duun Kommunalsjef kultur og inkludering Namsos kommune

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse