Selv om Gla´dan var i september ble det suksess

- Alt overskuddet av årets Gla´dan-arrangement går til bygging av nytt klubbhus ved idrettsanlegget ved Namdalseid skole, sier leder i Namdalseid idrettslag Ken Morten Brørs

NAMDALSEID

Namdalseid idrettslag har vært arrangør av Gla´dan i cirka 30 år og de er en godt sammensveisa gjeng som står på med planlegging og gjennomføring. I år ble Gla´dan en skikkelig fin «høstgladag».

– Jeg må si vi var spente både på været, kommer det noen utstillere og ikke minst kommer det folk hit. Alle er jo vant med at dette arrangementet er i starten på juni. Dagen kunne vel ikke blitt bedre; knaillbra vær, 30 utstillere og rundt 375 besøkende, kanskje bortimot rekordoppslutning, smiler leder i idrettslaget Ken Morten Brørs.

Namdalseid musikklag åpnet årets Gla´dan med å live opp med flotte marsjer. Ordfører Frode Båtnes sto for åpningsordene.

– Gla´dan på Eide er en flott familiedag, her er noe for alle og aktiviteter for de minste. Nytt i år er at det ble et høstarrangement, noe som ikke er noen minus både når det gjelder utstillere, været og oppmøte. Det er viktig å møtes slik som i dag, treffe folk fra fjern og nær for å slå av en prat. Overskuddet av dagen går i år til idrettslaget sitt nye klubbhus og tribune med tak ved idrettsanlegget ved skolen. Et stort initiativ fra idrettslaget og en spleis er opprettet så her er det bare å støtte opp, sa ordfører Frode blant annet.

En slik dag gjør det mulig for bygdas lag og foreninger å vise seg fram med sine aktiviteter. Fortelle om sitt lag og kanskje tjene noen kroner på for eksempel loddsalg, gjettekonkurranser og kaketombola. 10. klasse hadde kakelotteri til inntekt for sin kommende klassetur til neste vår, her var det også mulighet for ansiktsmaling. LHL-Namdalseid hadde gjettekonkurranse på vekt av spekeskinke, skotthyllkonkurranse og minigolf i Kariskogen. Musikklaget hadde i tillegg til åpningsmusikk egen bod med lykkehjul og mange gevinster.

Landbruksentreprenør Herbjørn Kolstad stilte med traktor og opplysninger om den store bedriften sin. Namsos Bil var representert likeså Hundseth Mølle. Namdalseid Jeger og Fiskarlag hadde stor utstilling med lavvo, smaksprøver av spekepølser og aktiviteter rundt lavvoen. De ble utnevnt til årets bod og stiller gratis neste år. I denne valgtiden var det naturlig at flere politiske partier stilte med stand.

På slike dager trenger ingen å være sultne, grøtsalg, gladagsburgere rett fra grillen og annet godsaker var å få kjøpt. Namsos Brann og Redning stilte med mannskap og brannbil noe som var populært for mange av de yngste. En populær aktivitet var også riding på hestene fra Kolstad Stall og Gård. Årgårdshagen solgte poteter, kålrot, neper og annet fra årets gode avling.

NM i støvelkasting er alltid populært både for store og små og det var stor deltakelse også i år.

Leder Ken Morten Brørs i Namdalseid idrettslag presenterte det nye klubbhuset med bilder og tegninger av anlegget ved skolen.

– Vi i idrettslaget er glade for at vi nå får anledning til å bygge nytt klubbhus med tribuner og forhåpentligvis garderober. Anlegget har en prislapp på cirka fem millioner kroner og dette da iberegnet egeninnsats/dugnadsarbeid. Laget har opprettet en spleis så det er mulig å støtte opp om nytt klubbhus. Man kan lese mer om klubbhuset og spleis på Namdalseid idrettslag sin FaceBookside, sier leder Ken Morten.

 spleis.no/333656

Som så mange ganger tidligere stilte også i år Namdalseid musikklag opp til åpning av Gla´dan.

 

Ordfører Frode Båtnes åpnet Gla´dan, her er han sammen med partifeller på stand, til venstre Trine Fagerhaug, Arnhild Holstad og Bernt-Erik Øien.

 

Bodil Staven hadde «Reven» som hjelper i sin bod.

 

LHL-Trimmen med gjettekonkurranse, Steinar Lyngstad er innom og gir sine tall til May Berg.

 

10. klassen hadde kaketombola og kjekssalg til inntekt for klassetur.
Vanja Modell Solum malte kattefjes på Eleah Staven Adsen.

 

TINE var på plass med smaksprøver. Her representer med Siv Jorunn Haukås Tinglum og Tom Kristian Mork.

 

Bondelaget serverte, som flere andre, svartkjelkaffe. Fra venstre Simon Buvarp, Isak Jerpstad, Agnar Forbord og John Oskar Sæther.

 

Landbruksentreprenør Herbjørn Kolstad, t.h. var på plass med traktor og opplysninger om bedriften. Her sammen med Rune Solum.

 

Daglig leder ved Hundseth Mølle Bård Jørgen Elden stilte med quiz og en god prat.

 

Mye folk og god stemning!

 

Hest er alltid populært!

 

En smilende og fornøyd Ulf Jarl Hagen med kaffe og spekemat i lavvoen til jeger og fisk.

 

Bjørn Engen fra Namsos Bil i bilsamtale med John Einar Svartvatn.

 

Ida Torsdatter Kristiansen fra Årgårdshagen frister Tove Iversen med nydelig nepe.

 

Lina Ekker Sæther og Maiken Myrvik har laget sin egen butten, her sammen med til venstre Eva Aune og leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg.

 

– Det ble en gladdagsburger, sier Bernt-Erik Øien og Carolina Requiz, blir servert av Inger Johanne Røthe.

 

Brannbilen var spennende!

 

Ludvik Almvik fikk prøve hjelm og utstyr av Christina Staven.

 

Skotthyllkasting i Kariskogen arrangert av LHL.

 

Nyhet i Kariskogen er LHL sin minigolf, her spiller Arne Daniel Sørhaug Nilsen og Amalie Engesdahl, – æ som vinner, sa ho!

 

– Mat må vi ha, smiler Birgit og Albin Aunbakk, Gro Hoffmann serverer grøt.

 

Muntert i boden til Kulturminnelaget, frå venstre Bjørg Mølnå Altin, Arild Halse, Tove Sagnes, Lars Østring og Solfrid Skevik.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse