Alle blir invitert til Halloween-kveld!

Oppdatering om arrangementet: Halloweenkvelden er flyttet fra Namdalseid samfunnshus til Solhaug grendehus! 

31. oktober inviterer Namdalseid Røde Kors og frivilligsentralen til Halloween-kveld. Her ønsker de unge og gamle velkomne! Arrangørene forteller at de vil at dette skal bli en trivelig og sosial kveld. Voksne kan komme og ta en kopp kaffe, og det er artig å se på at barna har det artig.

Sted: Solhaug grendehus
Tid: 18.00-19.30

Det blir salg av kaffe og kaker, og barn får gratis godtepose, pølser og brus.

Arrangørene gjør oppmerksom på at barn under 8 år må ha med seg en voksen. Større barn kan komme alene hvis de vil, men ingen tar ansvar for barnepass.

I tillegg oppfordres alle som kommer til Halloweenkvelden til ikke å gå knask eller knep i nabolaget til samfunnshuset. Da blir det veldig mange barn på et lite området. De som bor i området gjør som de vil.

Allmenne kjøreregler for Halloween

Halloween har blitt veldig populært, men samtidig er det ikke alle som er like begeistret. Dette er det litt skriving om hvert år, og det er greit å ha noen kjøreregler som gjør at dette skal være greit for alle. Vi har funnet noen «kjøreregler» på internett. Les gjerne dette!

1. Kun 31. oktober
Om du vil gå «Knask eller knep» er det kun lov til å gå 31. oktober. Går du hvilken som helst annen dag kan du ikke forvente å få noe knask. Om du vil ha en Halloween-fest kan du selvfølgelig gjøre dette når du ønsker.

2. Slutt 21.00
Det er mest vanlig å gå mellom klokken 17 og 21. Etter klokken 21 er det kveld, og da kan du slukke lyset (se nedenfor) med god samvittighet.

3. Slukket utelys
Om du ikke ønsker besøk av hekser og monstere kan du slukke utelyset. Dette er et tegn til de som går «Knask eller knep» om at de ikke er velkomne.

Skulle du likevel få besøk behøver du ikke kjefte og bruke stygge ord, husk at det er små barn som står på utsiden av døren. Forklar at dere ikke feirer Halloween og ønsk dem en god kveld videre.

4. Følg barna dine
Barnehagebarn skal alltid ha følge av voksne, men du kan gjerne følge de litt større barna også. Om de ønsker å gå alene kan du heller gå litt bak de. På denne måten får både du og barnet en trygghet, og du kan følge med på andre og større barn som også er ute denne kvelden. Noen kan jo ha virkelig skremmende kostymer!

5. Vis hensyn og vær høflig
Vis hensyn både når du ringer på og når du åpner døren. Det kan være små barn i begge ender som kan bli skremt av skremmende kostymer og groteske masker.

Når du får godteri sier du takk før du går videre til neste hus

6. Ingen knep
Selv om man sier «Knask eller knep» er det ikke lov med knep. Det kan være at noen ikke vet at det er Halloween, og hos andre kan godteriskålen være tom. Da sier man høflig «Ha det bra».

7. Bruk refleks
Mange av Halloweenkostymene er svarte eller mørke, og 31. oktober er en av de mørkeste høstkveldene. Husk derfor refleks eller lommelykt når du er ute og går!

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse