Namdalseid Røde Kors samlet 16 unge til camp på Langvassheimen

16 deltakere i alderen 10-12 år ble med til Langvassheimen da Namdalseid Røde Kors arrangerte sin første barnecamp

LANGVASSHEIMEN

Det er mye man kan bruke ei helg til og sist helg samlet Namdalseid Røde Kors 16 unge deltakere til camp på Langvassheimen, 14 fra Namdalseid og 2 fra Flatanger.
– Dette har vi aldri gjort før og hensikten med denne campen er at deltakerne skal komme seg ut og litt bort fra data og tv-spill. Her blir de kjent med hverandre på en annen måte enn på skolen og hjemme. Det skaper samhold, sier Jorunn Dahle.

Kameratredning
Langvassheimen er jo midt i blinken for uteliv og forskjellige slag kursing hele året. Her har de i helga hatt leik og alvor både lørdag og søndag.
– Dette er et lavterskeltilbud til unge mellom 10 og 12 år, og vi har hatt mye leik både ute og inne. Førstehjelp har vi selvsagt pratet mye om, kameratredning for eksempel ved skader på sykkeltur eller en skogstur. De kan fort komme opp i situasjoner der det kan være greit å vite hva man skal gjøre, sier Jorunn Dahle og Kjell Inge Aas.

Lærerik øvelse

Søndagen var det alvor på campen, det var mange som ble «skadet» og som trengte hjelp. Instruktøren hadde tatt turen fra Overhalla, og hun var fornøyd med campen.
– Det er viktig med samarbeid over kommunegrensene og hjelpe hverandre på tvers av alle linjer. Det er ett Røde Kors, dette var et flott opplegg, sier Jorunn Vårly.

Det var fire forskjellige caser der deltakerne selv måtte finne ut hvordan de skulle gripe an situasjonen. En stygg tredjegrads forbrenning ble behandlet på en utmerket måte, en stygg hodeskade etter fall mot en stein, en hadde hogd seg i en fot med øks, det var et stygt sår. Ei jente hadde sår i hodet og slått en arm så en beinsplint stakk fram. Takk for at det bare var en øvelse!

– Vi har lært førstehjelp og hvordan vi skal takle situasjoner. Dette har vært veldig lærerikt og det er ikke noe skummelt med blod, sier Gabriel og Magnus fra Flatanger.
– Det var greit å være markør og kjekt å være med på denne campen. God læring har vi fått, sa Martin som hadde «hogd» seg i en fot.

Etter øvelsene var det opplæring i hjerte-lungeredning noe deltakerne klarte veldig bra.
– Dere jobbet godt gjennom alle øvelsene, dere turte å prøve. Det verste dere kan gjøre er å ikke gjøre noen ting. Utmerket jobbing av dere alle, sa Jorunn Dahle.
Namdalseid Røde Kors sin første camp for barn/ungdom var en suksess og de er sikker på at det blir flere camper med førstehjelp på Langvassheimen.

Trygghet
– Namdalseid Røde Kors gjør en kjempejobb og bare det å bruke ei helg med førstehjelpskurs her på Langvassheimen. De gjør og en stor innsats på mange hold blant annet med språkkaffe. Jeg synes det var kjekt å ta turen hit for å se hva ungdommene lærer, de vet mye om førstehjelp dersom de kommer opp i en situasjon. Øvelse gir trygghet med gode veiledere, sa ordfører Steinar Lyngstad. Han fikk også prøve å legge på bandasje.

Oda hadde falt ned fra et tre og slått seg i hodet og en arm, en beinsplint stakk ut i armen, men Ariel visste å ta vare på henne og legge på bandasjer.

 

Martin hadde hogd seg i foten med øks, – det ser ille ut, syntes ordfører Steinar Lyngstad. Han fikk kyndig hjelp av Bodil Staven til å legge på bandasje.

 

Ibrahim hadde falt ned av en stein og slått seg i hodet. Jasmine, Sandra og Peder tok godt vare på den skadde.

 

Alva hadde brent seg og fått tredjegrads forbrenning på en arm, t.v. Sindre, Gabriel og Magnus visste hva de skulle gjøre. Instruktør June Vårly var fornøyd med behandlingen, Øyvind Hegstad følger med.

 

Hermann får instrukser av June med hjerte-lungeredning, Martin er markør.

 

– Det er viktig å kunne dette, sier Sandra og fikk leder Jorunn Dahle i stabilt sideleie.

 

Ledere og medhjelpere på barnecampen på Langvassheimen, t.v. Deepak, Kjell Inge Aas, instruktør June Vårly, Jorunn Dahle og Prakriti.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse