Inviterte til Jim Reeves-kveld i kirka

Edgar Paulsen holdt en flott Jim Reeves-konsert i Statland kirke

STATLAND

Med sin dype og malmfulle røst er Jim Reeves for mange den store contrylegenden. Fredag kveld inviterte Statland menighetsråd til en skikkelig flott tributekonsert med Jim Reeves sine sanger i kirka. 63 forventningsfulle publikummere møtte; – er det noen som kan etterligne den store sangeren? Edgar Paulsen har fått ry på seg som en god Jim Reeves-tolker så svaret kom da Paulsen startet på konsertens første sang, – det var som å høre legenden!

Olav Johan Mork var initiativtaker til konserten for han har kjent Edgar Paulsen i noen år og hadde hørt han synge ved flere anledninger.

– Jeg tenkte at slik sang måtte være flott å kunne dele med flere, så jeg tok kontakt med menighetsrådet om å holde en slik konsert i kirka. Det ordnet seg og Edgar og kona Martha hadde anledning til konsert her fredag, sier Olav Johan.

Edgar Paulsen er fra Melhus og han og kona har gjennom mange år holdt andaktsmøter og konserter mange steder i landet. I tillegg til konsert på Statland fredag kveld hadde de sang- og andaktsmøter både i Flatanger og i bedehuset Solberg i Tøtdal på lørdag. På heimtur søndag var de innom Namdalseid sykeheim.

Konsert

Edgar Paulsen har gjennom 25 år presentert sanger fra Jim Reeves sitt rikholdige arkiv.

– Det startet i Bergensområdet og det er blitt 100 konserter opp gjennom årene. Den første LP-platen med Jim Reeves fikk jeg av min far og den første sangen på den plata gjorde noe med meg. Det var «Welcome to my World». Musikken lever selv om Jim Reeves er død, startet Paulsen.

Og kjente sangperler ble framført; «Danny Boy», «Summertime», «Distant Drums», «I Love You Because» og «Where do I go from here». Edgar var god til å fortelle om Jim Reeves liv og om innholdet og betydningen av tekstene. – Dyrebare minner er viktig å ta med seg – «Precious memories» passet da. Countrysangeren var veldig glad i naturen og var ofte på turer i fjell og skog. «The Flowers, The Sunset, The Trees». Jim Reeves skrev noen tekster selv og «Across the Brigde» er en. «I rader have Jesus» og «Adios Amigo» var på konsertprogrammet som gledet de mange oppmøte.

– Det er enkelt å finne en startmelodi til konserten, men vanskelig å finne å avslutte med. I 1957 sa Mary Reeves, kona til Jim, at han skulle gå i studio og spille inn musikken sin. Han hadde ikke lyst til det, men kanskje senere. Det ble heldigvis som Mary ville og fra 1957 til 1964 gjorde Jim Reeves 400 innspillinger. Det er en helt enestående samling med musikk å velge i, jeg har valgt å avslutte konserten med sangen «May the Good Lord Bless You». Etterpå blir det konsertkaffe, smilte Edgar Paulsen.

Gjennom 1950-tallet og på begynnelsen av 1960-tallet hadde Jim Reeves en rekke hitlåter på listene, både i USA og ellers i verden. Han var på toppen av karrieren da han døde i en flystyrt den 31. juli 1964, sammen med sin pianist og manager Dean Manuel.

– Takk for en flott konsert og mange interessante opplysninger om Jim Reeves. Vi har vel aldri fått et så godt innblikk i hans liv, takket medlemmer fra Statland menighetsråd, Janne Myren og Allan Oksdøl. Edgar og Marta Paulsen takket for et flott oppmøte og takk til initiativtaker Olav Johan Mork.

 

Det var et voksent publikum, som gjerne sang med, på flere sanger i Statland kirke.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse