Norsk mat – den beste beredskapen

Ingen tvil; Norge trenger bonden, til venstre Edgar Morten Urtegård og leder i Namdalseid Bondelag Simon Buvarp. I handlenettet er det norske matvarer for 835 kroner

NAMDALSEID

Norske bønder har i disse dager en landsomfattende kampanje om kjøp og bruk av norske matvarer. Lørdag hadde Namdalseid Bondelag stand ved Prix-Namdalseid.

– I dag har vi vår markering og oppfordring til folket om hvor viktig det er å bruke norskprodusert mat. Mat dyrket av norske bønder, sier leder i bondelaget Simon Buvarp.

«Valgene du tar er med på å bidra til at vi som land blir mer selvforsynte og har bedre beredskap. På små og store gårder over hele landet produserer bønder mat. Når vi holder hjula i gang, er dette det beste utgangspunktet for å styrke norsk matsikkerhet og beredskap. Det er vi som produserer maten, og det du kan gjøre som forbruker er å velge norsk mat i butikken. Skal vi få opp selvforsyninga i Norge er vi derfor avhengig av at norske forbrukere velger norske råvarer i butikken hver dag». Det skriver bondelagene i sin folder til denne markeringen.

– Uansett hvordan landbrukspolitikken, markedet og gårdsøkonomien er, så er vi dønn avhengige av tilliten hos forbrukerne, skriver Namdalseid bondelag på sin FB-side.

Dette er også noe styret og medlemmer i Namdalseid Bondelag brenner for å informere om. På lørdagens stand serverte de kaffe kokt på storkjele over bålpanna, nystekte nydelige vafler med diverse syltetøy og rømme. Kunne ikke bli bedre på en noe kjølig og vindfull lørdag.

Populært loddsalg der premien var et handlenett med norske matvarer til en verdi av over 800 kroner.

– Vi hadde mye folk innom og vi solgte så mye lodd at vi kjøpte enda en matvarepremie til over 800 kroner. Dette var artig og det var Jostein Aardal og Geir Fjær som ble de heldige vinnerne, smiler Edgar Urtegård.

Styremedlem Siv Jorunn Tinglum gir handlenett til Gunnhild Kaldahl.

For skikkelig å fremheve viktigheten med norsk mat, delte bondelaget ut handlenett i stoff med påskriften: «Fylt med norske matvarer – den beste beredskapen». Trøndelag Bondelag sponset handlenettene.

Trude Sandstad Eldnes og Edgar Morten Urtegård solgte mange lodd!

 

Mange tok seg tid til å slå av en prat og ta en kopp kaffe i bondelagets stand.

 

Trekning av premier! (Foto: Namdalseid Bondelag).

 

Simon Buvarp holder premiene med norske matvarer, Jostein Aardal og Geir Fjær som ble de heldige vinnerne! (Foto: Namdalseid Bondelag).

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse