Stor stemning da Namdalseid musikklag inviterte til diskotek og prøvespilling

NAMDALSEID

Det var stor stemning i samfunnshuset torsdag 8. mars da Namdalseid musikklag inviterte til diskotek, pizza og prøvespilling. Ca 40 forventningsfulle barn møtte opp til denne kvelden som musikklaget arrangerte for å vise seg frem for mulige rekrutter til juniorkorpset.

 

Prøvespilling

Det var livåt, for å si det slik. Gammelbiblioteket var arenaen for prøvespilling. Her kunne alle som hadde lyst få prøve ulike instrumenter.

-Vi inviterte til diskotek med prøvespilling i håp om å få med noen flere barn i korpset, sier leder Monika Mehlum. –Det er viktig for oss å vise hva korpset er og hva man kan gjøre når man er med. Det er ikke bare øving, det er sosialt og gøy også.

Mange barn var innom og prøvde ulike instrumenter. -Dette er morsomt, smiler Mohammad. -Jeg likte spesielt godt å spille kornett.

Kjell Inge Aas var en av de som hjalp barna med å prøve instrumenter, og han har selv spilt siden han var barn. Det var til tider høyt volum av ulike lyder inne på gammelbiblioteket. – Det er kanskje ikke så fint, men det blir mye bedre etter hvert, sier Kjell Inge med et smil, og forteller videre at han nå skjønner hvordan hans mor kunne ha det da han begynte å spille. Han forklarer at det er helt naturlig med litt ulyder til å begynne med. –Alle som prøver et nytt instrument må først få lære seg å lage lyd, sier han. –Og så blir tonene finere og finere.

Det er nå engang slik at man må øve, og Kjell Inge anbefaler at 5-10 minutter øving hver dag er veldig bra. –Det er bedre med mange små økter i stedet for én lang i løpet av uka.

Det var mange voksne som var med, og blant annet Tove Lise Mork. –Kjempefint for barna å få prøve instrument som de er ukjent med, sier hun. –Dette er et godt initiativ som sikkert er bra for rekrutteringen.

 

Korps er for alle

Namdalseid musikklag satser på rekruttering i rekkene og slår et slag for korpsbevegelsen. Alle er velkomne i musikklaget. Her er det ikke konkurranse, og man blir som en stor familie hvor det er plass for både unge og gamle som har det moro i lag.

Alinour prøver ut et althorn

 

Jon Adrian og Sandra spiller i juniorkorpset

 

Jon Adrian veileder Mohammad

 

Klarinett til utprøving

 

Ivrige rekrutter som får prøve ut mange forskjellige instrumenter

 

Her demonstreres en musikkøvelse.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse