For 60 år siden sa de ja til hverandre, torsdag spanderte de bløtkake på Bygdakafeen

Randi og Jørgen Ekker feiret torsdag sin 60-års bryllupsdag på Bygdakafeen på Statland pensjonat.

STATLAND

Hver torsdag er det Bygdakafè på Statland pensjonat. Kafeen drives gjennom Namdalseid Frivilligsentral og den har blitt et populært møtested både for beboerne på pensjonatet og andre.
– Her serverer vi smørbrød, nystekte vafler og kaffe. Etter ei trivelig pratestund er det alltid en runde med Bingo, selvsagt med premier, sier frivillig Bodil Staven.

– Hit går jeg hver torsdag, det er så trivelig å treffes her, smiler en alltid blid Sylvia Hågensen. Hun får nikk fra de andre, de er enige om det,
– så er det trivelig med underholdning som i dag av Svein Anzjøn.

60 år

Som om det ikke var nok med vafler og annet til kaffen, torsdag troppet Randi og Jørgen Ekker opp med bløtkake. Ingen nyhet med det, mange kommer med ei kake i ny og ne, men dette paret hadde en liten hemmelighet: – Vi har 60-års bryllupsdag, stråler de begge!!

– Hvordan møttes dere, hører Randi har litt dialekt?

– Jeg er nå ækt Statlending og Randi ble født på Statland, men hun vokste opp i Kristiansund, smiler Jørgen.

– Faren min var sjømann, maskinist, og han var mange turer innom Statland og hentet tremasse her. Mor jobbet på telegrafen og far passet ofte på å komme innom for å ringe hjem til sine foreldre. Det var vel slik de møttes, sier en smilende Randi.
Så ble det nå slik at de havnet i Kristiansund, men Randi måtte jo nordover til Statland for å besøke bestemora.

– Randi kom hit opp på fjorten dagers sommerferie, ja, da ble det nå slik da. Det ble egentlig en lang sommerferie, ho hi no verre her sia, begge ler godt når de forteller.

Det ble giftemål etter denne sommerferien, og de ga sine ja i Statland bedehus 26. oktober 1957.
– Bedehuset var bare noen meter fra hjemplassen min, men det var et forrykende vær så det ble femti meter med drosje. Det blåste så sløret for, men vi ble godt gift, sier brudgom Jørgen.

De forteller at bryllupet ble holdt på hjemgården til Jørgen, og det var rundt 90 gjester, kanskje flere utover kvelden. Det var et stort selskap som varte i nesten to dager.

– Det var litt styr å reise fra Kristiansund for mine og jeg husker far holdt på to døgn oppover. Det var overnatting i Trondheim på den tida. Å jo da, vi har hatt mye trivelig sammen gjennom alle de 60 år, smiler brud Randi.

De forteller at familien består av tre barn, åtte barnebarn og tre oldebarn. Er vel ei feiring og som venter om noen tid.
Gratulerer med den store dagen!

Trivelig med trefninger på Bygdakafeen.

 

En runde bingo hører med hver torsdag, Bodil Staven snurret tønna og Svein Anzjøn, nummer to f.v., ordnet med musikk.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse