«Bygdeløftet» på Namdalseid Bygdakafé

Namdalseid Bygdekvinnelag stiller på Bygdakafèen tirsdag 24. oktober, Ane Alti og Gudny Sverkmo og flere kommer

NAMDALSEID

Fra 27. oktober til 5. november inviterer Norges Bygdeungdomslag, Norges Bondelag og Norges Bygdekvinnelag til fellesarrangementet «Bygdeløftet».

Målet med Bygdeløftet er å skape blest og vise fram verdien av Bygde-Norge og sammen skal lokallag vise alt det flotte som skapes på bygda. I den forbindelse kommer Namdalseid bygdekvinnelag med flere til Bygdakafèen på Namdalseid tirsdag 24. oktober. De vil snakke om og vise fram det nære som vi har rundt oss i forhold til de ressursene som finnes i Namdalseid med jord, skog og utmark.

– Vi vil at bygda skal være et godt sted å vokse opp på, sier Bygdekvinnelaget.

– Vi vil først og fremst løfte fram positivitet, skaperglede og vilje til å ta i et tak for bygda. Viktig at vi er bevisst på hva vi har og støtter opp om det. Som frisører, butikkene, maskinentreprenører, Lensmannsgården, Hundseth mølle og de mange småbedrifter som finnes. Vi må hele tiden bli minnet på hva vi har så vi ikke bare kjører forbi for vi tror vi må til byen for å handle, sier Ane og Gudny.

De håper å få til engasjement i Namdalseid og de ser på de mulighetene som finnes.

– Vi har hav, skog, utmark, sau og ull ja alt vi kan tenke oss og vi håper at andre lag/foreninger ønsker å samarbeide om «Bygdeløftet» i Namdalseid. Namdalseid Hagelag har meldt sin interesse og kanskje det kan bli studiering om for eksempel «ville vekster og sjølberging». Det finnes mye godt ute i naturen, smiler de to damene.

Namdalseid Bygdekvinnelag kommer på Bygdakafèen tirsdag 24. oktober der de vil snakke om og vise fram det nære som vi har rundt oss i forhold til de ressursene som finnes i Namdalseid.

– Bygdekvinnelaget selger i år kalender for Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag og det er ikke en vanlig kalender. Her finner man en matoppskrift for hver måned. Namdalseid har med to oppskrifter hvor den ene er «sluring». Kalenderen selges også på Bygdakafeen 24., sier Gudny.

Kalenderen gir ei god inntekt for lokale bygdekvinnelag og den koster 250,- kroner. Gudny og de andre medlemmene i Namdalseid Bygdekvinnelag kan kontaktes ved kalenderkjøp.

Namdalseid Bygdekvinnelag selger kalendere for Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse