Et nytt tilbud fra kommunen; digital registrering av positive hurtigtester

Namsos kommune tilbyr sine innbyggere å registrere positive hurtigtester digitalt på kommunens nettside

NAMSOS

Namsos kommune tilbyr sine innbyggere å registrere positive hurtigtester digitalt på kommunens nettside.

– Når den mer smittsomme omikronvarianten av koronaviruset nå er blitt dominerende i Namsos kommune, så opplever vi langt flere smittede enn før. Dette øker antallet telefoner til vårt smittesporingsteam betraktelig. Vi er foreløpig fire ansatte som jobber med smittesporing på turnus, og til tider er det kun et kvarter mellom hver gang vakttelefonen ringer fra en som er smittet eller tror han kan være smittet, forteller Morten Sommer i smittesporingsteamet i Namsos kommune.

Det er derfor Namsos kommune nå ber innbyggere som kan om å registrere positive hurtigtester digitalt i stedet for å ringe inn smitte. Etter at du har logget deg inn med for eksempel BankId og registrert deg som smittet, så blir du også bedt om å legge inn hvilke nærkontakter som skal varsles. Registrering på Namsos kommune sin hjemmeside 

– Du kan nå altså gjøre denne nødvendige registreringen selv i ro og mak, i stedet for å måtte ramse opp alt over telefon til oss. Dette sparer også oss som smittesporer for mye tid, sier Morten Sommer i smittesporingsteamet.

Etter at den positive hurtigtesten er registrert digitalt vil den som er smittet bli oppringt av kommunens smittesporingsteam og fulgt opp.

 

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse