Hagelaget med vårpuss i hagen ved Kløvertunet

7 medlemmer i Namdalseid Hagelag møtte opp for å gjøre vårarbeid i hagen på Kløvertunet, fra venstre Liv Astrid Kalnes, leder Astrid Fossum, Solbjørg Stakset, Solveig Heggdal, Vigdis Gystad, Jorunn Hansen og Brit Staven.

NAMDALSEID

Namdalseid Hagelag trår til hver vår og steller hagen ved Kløvertunet bofellesskap. Tirsdag ettermiddag stilte syv medlemmer opp med spader, trillebår, kantslåer og annet hageutstyr. Her skulle gamle blomsterrester og ugress bort og nye skudd skulle fram i lyset.

– Dette er et årlig og trivelig tiltak. Blomster, hagejord og eventuelle busker som må til får vi fra kommunen og hagelaget får også ei godtgjøring for jobben. Det er en god avtale og dersom brukere og ansatte ønsker noe ekstra beplantning så ordner det seg også. Hvis det er vekster som er ødelagt i løpet av vinteren så setter vi ned nytt. Det er alltid mye å fjerne etter en lang vinter, men det er artig å holde på med hage og så blir det jo fint da, så har vi jo været med oss i kveld, smiler leder Astrid Fossum.

Egne grønnsaker

Like nedenfor Kløvertunet har beboerne sådd gulrot, sukkererter og salat i tre store kasser.

– Det er første gang vi prøver dette, og vi sådde direkte i jorda. Ideen fikk vi av Sol Hege Elden Urtegård og nå holder det på å spire i kassene. Dette blir bra, smiler Berit og Karin.

Flikker opp i hagen på Kløvertunet, fra venstre Solbjørg Stakset, leder i Namdalseid Hagelag Astrid Fossum, beboerne Berit Anzjøn og Karin Engen var også med.

 

– Dette setter vi stor pris på, en fantastisk hagegjeng fra hagelaget steller hagen ved Kløvertunet, smiler leder på Kløvertunet Emma Kaldahl sammen med Astrid Fossum, beboerne Berit Anzjøn og Stian Langstrand.

 

Beboerne Berit Anzjøn og Karin Engen viser stolt fram sine såbedd, – her blir det gulrot, sukkererter og salat, forteller de!

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse