«Heim et annet sted på jord», en fantastisk konsertopplevelse

Stemningsfullt i Namdalseid kirke da Thomas Brøndbo og musikere hadde sin julekonsert onsdag kveld, t.v. Terje Tranaas, tangenter, Stig Hollup, gitar og Eirik Øien på bass.

NAMDALSEID

Det ble ei fin musikalsk opplevelse i Namdalseid kirke da Thomas Brøndbo og hans musikkvenner; Terje Tranaas, Stig Hollup og Eirik Øien hadde julekonsert onsdag kveld.

– Denne konserten er nummer fire av fem og vi har gledet oss skikkelig til å komme til Namdalseid kirke. Det er første gang jeg er på julekonsertturne, det er ikke noe bedre enn denne tida før jul, sier Thomas og da var de i gang.

Julekonserten hadde tittelen «Heim et annet sted på jord» og Thomas åpnet med «Det brenner et lys» en vakker sang der de 117 publikummere fikk fram julefølelsen.
– Vi tenner gjerne et lys når vi skal kose oss, smiler Thomas.
Det ble bare mer og mer jul da de framførte Alf Prøysen sin «Romjulsdrøm». En herlig oppjazza versjon der Stig Hollup briljerte på gitar, fantastisk flott. Halvdan Sivertsen sin sang «Josefs julevise» ble også en herlig opplevelse og med lysbilder i bakgrunnen ble denne helt spesiell.

Thomas sier at jul er noe helt spesielt for han og sangen «Jul for mæ» av Trond Gunnar Skillingstad er en personlig sang for han; «Når treet lyser i bygda mi, Da e det jul ferr mæ»…og med en familievideo fra tidligere år i bakgrunnen var dette en flott opplevelse. En av Thomas sine favoritter er «Nå tennes tusen julelys» og han fortalte om jula og fine opplevelser. En stor julehit som man gjerne forbinder med Wenche Myhre og Tor Endresen «Det største vi kan få», en fin sang foran peisen på skjermen.

Sangen «Heim et annet sted på jord» som har gitt tittelen til konsertturneen ble introdusert på storskjerm av sjømann Øystein Kristiansen. Denne sangen har blitt en radiohit for Thomas.
– Sangen er tilegnet Den Norske Sjømannskirke rundt i verden, et sted der sjømenn gjennom lange tider har oppsøkt, kanskje i vanskelige tider. De forteller at det å komme dit er som en «Heim et annet sted på jord», forteller Thomas.

DDE sin juleklassiker «Julkorte», «Jula dein kjæm, åran dem går..», av Frode Viken var et fint gjenhør, «The Christmas Song» (med trøndersk tekst) og «Et lys mot mørketida» av Trygve Hoff. Jo da, det nærmer seg jul, takk for ei fin kveldsstund i Namdalseid kirke.
Konserten ble avsluttet med «Deilig er jorden».
– Vi har aldri vært på juleturne tidligere, men vi håper at dette kan bli en tradisjon, vi kommer gjerne tilbake, takket Thomas og hans flinke musikere.

 

Det kan ikke bli bedre.

 

Stig Hollup med flott gitarsolo på «Josefs julevise».

 

«Jul ferr mæ» sang Thomas med familievideoer og bilder på storskjerm.

 

«Nå tennes tusen julelys», en av artistens julesangfavoritter.

 

«Det største vi kan få», en flott sang man ofte hører både i advent og i jula.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse