Ny prest på plass i Namdalseid kirke, i alle fall for ett år

Nytilsatte vikarprest i Namdalseid kirke Anna Malene Jønsson

NAMDALSEID

Søndag er kirkedag, heter det og siste søndag var spesiell i Namdalseid kirke på flere måter. For det første var det innsettelse av ny prestevikar, Anna Malene Jønsson som fikk sin velsignelse av prost Håkon Olaussen i Namdal prosti. Deretter var det to flotte barnedåper der Amalie og Emil ble døpt. Etter gudstjenesten var det årsmøte i Namdalseid menighetsråd.

Vikarprest
Namdalseid menighet har vært uten fast prest siden nyttår da sokneprest Gunnar Einar Steingrimsson sluttet. Nå er tiden inne til å finne hans etterfølger og på søndag var det innsettelse av ny vikarprest i Namdalseid kirke. Prost Håkon Olaussen sto for den høytidelige seremonien og han pratet rundt tekstene om tro og tvil før han inviterte Anna Malene opp til alteret.

– Kom nå fram for Guds alter så vi kan be om Guds velsignelse:

«- Evige mangfoldige Gud du som vil favne alle mennesker, liv og alle livsinntrykk i tjenesten. Vi takker for at du grunnla din kirke på jord, vi ber deg velsigne Anna Malene Jønsson med din hand så hun kan formidle ditt ord og det Hellige sakramentet. Gi oss alle å tjene deg som den vi er, så vi sammen kan bygge vår menighet på en sann grunnvoll Jesus Kristus Vår Herre. Amen».

Den første kirkelige handlingen for nytilsatt vikarprest Anna Malene var to barnedåper. Først ute var Amalie Valkvæ Lingen og deretter Emil Skatland Sjømark.

På dialekt
– Jeg heter Anna Malene Jønsson og jeg kommer fra Røyrvik. For tiden er jeg teologistudent og har nå fått ett års vikariat som prest i 50% stilling her i Namdalseid kirke. Samtidig har jeg også 50% som prostiprest i Namdal prosti i ett år. Jeg gleder meg veldig til å komme hit, det er noe med bygdesamfunnet, for jeg kommer jo fra bygda selv også. Jeg har det samiske med meg og noe som jeg er veldig konsekvent på i gudstjenesten er at jeg jeg bruker trøndersk så mye som mulig. Det er så godt å bruke sin egen dialekt, også det sørsamiske som brukes i starten og på slutten av gudstjenesten.

– Hvor studerer du?

– Jeg studerer i Tromsø, og der jobber jeg nå med Bachler og senere Masteroppgave. I tillegg har jeg en modningsprosess, for jeg synes det er skummelt å ha den lederposisjonen som en prest har. Jeg har vel litt lav selvtillit som jeg får bygd opp over tid. Det å stå å si at jeg er prest og å ha det ansvaret som en prest har, der kjenner jeg at jeg har mye å lære enda. Derfor tøyer jeg ut utdannelsen for å lære mer og i mitt tempo. Jeg gleder meg til å begynne å jobbe her i Namdalseid, smiler den nytilsatte vikarpresten Anna Malene Jønsson.

Årsmøte
Etter ei flott gudstjeneste var det invitert til årsmøte i Namdalseid menighetsråd. Leder Solfrid Skevik leste ei innholdsrik årsmelding som viser et aktivt menighetsråd på mange fronter. Her kunne man høre om 23 gudstjenester, tre flotte konserter som var besøkt av 200 personer og en salmekveld. Diakonarbeider Siv Hilde Bulling har også hatt et aktivt og travelt år. Menighetspedagog Anne Lise Voll jobber både i Namdalseid, Beitstad og Malm med trosopplæring for barn.

– Benker, blomster og busker til anonym Minnelund og blomster til forskjønnelse av kirkegårdene er innkjøpt. Stakittgjerde ved Elda kirkegård er ferdigstilt og det er innkjøpt en bautastein til navnet minnelund på framsia av kirka. Ellers er det planer om innvendig maling i kirka, ferdigstillelse av navnet minnelund og ny døpefont ved Elda kirkegård. Takker alle som har vært med på mange dugnader både i regnvær og solskinn, sier Solfrid.

Årsmelding og regnskap ble godkjent, det smakte godt med kaffe etterpå.

Amalie Valkvæ Lingen var første dåpsbarn i Namdalseid kirke for vikarprest Anna Malene. Bak står diakonarbeider Siv Hilde Bulling, med dåpsbarnet foreldrene Elin Valkvæ Haugland og Ann Karin Lingen og faddere.

 

– Velkommen til Namdalseid menighet, Solfrid Skevik overrakte blomster.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*