I hele sitt arbeidsliv har hun vært frisør, på nyåret blir Tove pensjonist

22. desember er siste dag på jobb for Tove Anzjøn. Onsdag var Åshild Anzjøn en av kundene til Tove

NAMDALSEID

Tove Anzjøn har i hele sitt yrkesaktive liv jobbet som frisør. Hun startet i 1985 på helsetunet med all frisering der, og i 1995 åpnet hun frisørsalong sammen med Tove Anita Westvik i kjelleren på Namdalseid samvirkelag. Det var starten «Frisørkjellar`n».

Etter en vannlekkasje i kjelleren måtte frisørene flytte til lokaler i samfunnshuset, men i 2004 flyttet de til nyoppusset lokale i et ombygd lagerrom på samvirkelaget. Her klarte de å opparbeide seg en stabil kundekrets, men etter en tid måtte Tove Anita Westvik gi seg som frisør.

– Det var jo ikke planen å drive alene her, men det gikk jo bra selv om det til tider var travelt, smiler Tove Anzjøn.

Nå er det like før frisør Tove utfører sin siste juleklipp/permanent sammen med sin samarbeidspartner siden november 2014 frisør Janne Tinglum.

– 22.desember er det slutt her på «Frisørkjellar`n» for meg. Da overtar Frisør Janne Tinglum og det blir fullt kjør på salongen fra januar. Blir bra med yngre krefter på salongen, og kjekt at Eidbygger kommer hjem for å jobbe i bygda, sier avtroppende frisør Tove.

Hva gjør du på nyåret da?

Veit itj! For å få en myk overgang så fortsetter jeg med frisering på helsetunet, farlig å slutte brått. Det blir vel kanskje å være mer ute, tar sikkert ei tid før jeg skjønner at jeg ikke trenger å gå hit for å frisere. Men det blir vel bra etter hvert, alt til sin tid, sier Tove og tar en siste sjekk på håret til en nyfrisert kunde.

Det var mye følelser når kunder som har vært med gjennom alle år kommer innom med blomsterhilsen og gode ord.

– Det er jo litt rart, men det er bare å ta innover seg alle de gode ordene man får. Jeg har stortrivdes med denne jobben som jeg startet utdannelse til på yrkesskolen i 1970. Jeg har vært avhengig av alle gode kunder, æ e så takknemlig for alle som har vært her. Så er jeg kjempeglad for at Janne tar over, det blir veldig bra, sier frisør Tove Anzjøn.

Tove har god kontakt med kundene og en god latter er alltid er på lur.

 

Speil speil på veggen der……Tove er konsentrert med hårføner.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse