Oktoberfest med flott konsert, matservering og fest

Namdalseid musikklag med en flott Oktoberfest, her er noen av medlemmene fra venstre Ingveig Jerpstad, Anne Merete Petersen, Monika Mehlum, Siv Helland, Monika Stein, Endre Mølsleth, Gunnhild Kaldahl, Anita Anzjøn Brattgjerd, Brit Randi Sæther Pedersen, Øyvind Hegstad og Kjell Inge Aas

NAMDALSEID

Lørdag arrangerte Namdalseid musikklag en hiva Oktoberfest der to inviterte korps deltok med konsert. Etter konserten ble det servert skikkelig oktoberfestmat; Bratwurst med potetmos, salsasaus og sauercraut. (Ligner på surkål, men den er fermentert).

Oktoberfest er en stor ølfestival som holdes over 16 dager i løpet av oktober. Den regnes for å være verdens største folkefest. Festivalen arrangeres hvert år i den tyske byen München i Bayern og den ble første gang arrangert 12. oktober 1810. I de senere år har Oktoberfesten spredt seg til andre deler av verden, spesielt til byer i USA og Canada med stor tysk befolkning.

Lørdag slo Namdalseid musikklag på både stortromma og lisstromma og arrangerte en skikkelig flott Oktoberfest. Samfunnshuset var pyntet med blant annet ballonger, duker, servietter og annen pynt i de klassiske fargene til Oktoberfest; hvitt og blått. Gjester var innbudte tidligere musikere, andre og to gjestekorps. Er det korps som kommer så blir det fort konsert og denne kvelden var ikke noe unntak. Selvsagt var det flere tyske musikknummer og både Namdalseid, Follafoss musikklag og Strand skolekorps hadde «Beer Barral Polka» på programmet.

Eidbyggene framførte i tillegg «Das Humbta Täterä» og «Sweet Carolina». Follafoss musikklag hadde med «Sommer i Tyrol». Til slutt troppet alle musikerne opp på scenen og spilte «Rumisberger Marsch».

Etter mye fin musikk, og litt skøy, fra scenen var det tid for en spennende middag; Bratwurst med potetmos, salsasaus og sauercraut. Det var et skikkelig herlig måltid så det blir vel å spørre etter sauercraut neste gang man skal ha surkål til maten! Noen var kanskje litt forsiktig med første runden, men det var mat nok til to runder, kanskje noen gikk tre ganger også. God, litt spesiell mat krevde også godt drikke og det var til tider kø foran baren. Er det ølfestival så er det ølfestival!

Medlemmer fra Namdalseid songlag og noen andre var gode hjelpere på kjøkkenet og i baren. Tor Inge Sunde sto for dansemusikken. Namdalseid musikklag var kjempefornøyd med sin Oktoberfest og de ser ikke bort fra at den kan bli en tradisjon!

Strand skolekorps med dirigent Torgeir Haugen.

 

Follafoss Musikklag med dirigent Marius Løvli.

 

Fellesnummer med dirigent Lars Erik Aalberg.

 

Medlemmer fra Follafoss Musikklag i godt humør etter konserten!

 

Dirigent Lars Erik Aalberg i Namdalseid musikklag gleder seg til et herlig måltid.

 

Det var skikkelig god mat; «Bratwurst med potetmos, salsasaus og sauercraut».

 

«Ja da, en kjempekveld», Rannveig Gundersen og Rune Wannebo.

 

– Skål, Håvar Stenseth, Gunnhild Kaldahl og Monika Stein.

 

Til tider travelt med servering fra baren, Brit Randi Sæther Pedersen og Monika Mehlum.

 

Trompetist Magne Mølnå var «oppspiller» til «Ein prosit».

 

Sammen med tante Brit Randi spiller Iver Sæther Skansen baryton i Namdalseid musikklag.

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse