Namsos kommunes ungdomsstipend til kulturutøvere 2023 utdelt på torsdagens kommunestyremøte

Henri Eiler Flakken-Nordlund ble i kommunestyremøtet i dag tildelt Namsos kommunes ungdomsstipend til kulturutøvere 2023. Her sammen med ordfører Frode Båtnes Foto: Namsos kommune)

NAMSOS

Henri Eiler Flakken-Nordlund ble i kommunestyremøtet i dag tildelt Namsos kommunes ungdomsstipend til kulturutøvere 2023.

Begrunnelsen for tildeling av ungdomsstipend til kulturutøvere 2023

Namsos kommunes ungdomsstipend til kulturutøvere skal bidra til å gi unge mennesker innenfor kunst- og kulturfeltet mulighet til videreutvikling innenfor sine felt. Stipendet skal være en anerkjennelse til unge kulturutøvere.Det skal særlig legges vekt på å hjelpe frem yngre, lovende ungdommer fra kommunen før de fanges opp av sentrale stipend- og støtteordninger.

Ungdomsstipendet består av et diplom og en pengesum på 15 000 kroner.

Utvelgelseskomiteen for ungdomsstipendet 2023

Utvelgelseskomiteen har bestått av

  • ordfører Frode Båtnes
  • leder i Utvalg for folk Venke Marie Heimdal
  • politisk valgt representant fra Utvalg for folk Lars Østring
  • leder i ungdomsrådet Kristoffer Husvik

Namsos kommune har også i år mottatt mange svært gode søknader fra unge og lovende utøvere innen både idrett og andre kulturaktiviteter. Årets stipendmottaker har allerede oppnådd mye til tross for sin unge alder. Det brukes utallige timer – ikke bare til trening, men også for å kunne reise til treningene. I en idrett som har mange aktive spillere her i Namsos, er kretslagets treninger ukentlig i Trondheim gjennom store deler av sesongen. Stipendmottakeren er eneste spiller fra norddelen av fylket.

Å bli tatt ut til NFF Trøndelag sitt Team BDO, en del av Equinor landslagsskole i fotball, koster ikke bare tid, men også innsats. Utvelgelseskomiteen har latt seg imponere av den unge spillerens målbevissthet. Han beskriver ikke bare en drøm om å spille fotball på toppnivå, men også en forståelse av hva som må til for å nå dette målet.

Stipendmottakeren skriver: 

«Hovedtreningsbanen min har i alle år vært gressplena utenfor hytta på Salsnes, der har jeg helt siden jeg fikk min første fotball tilbragt utallige treningstimer alene i all slags vær. Men – det hjemmesnekra målet til pappa synger nå på siste vers, nå trenger jeg virkelig et nytt fotballmål til videre satsing. Tenk å kunne finpusse på finter og skudd med et ekte fotballmål, drømme om elitespill og proffliv, ja det ville blitt tidenes sommer det.»

Komiteen har stor tro på at stipendmottakeren vil nå sine drømmer.

Gratulerer!

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse