Han har drevet med skiskyting siden han var 10 år, til høsten blir han juniorløper

Skiskytter Vegard Jermstad har vunnet mye i løpet av sesongen 2018-19, foreldrene Magnhild Gjelland og Lars Petter Jermstad støtter opp. Her hjemme på gården Bjørg

NAMDALSEID

Vegard Jermstad på Bjørg har som mål å bli en god skiskytter, og siste sesongen har virkelig slått til. Kretsmester på Petter Northug stadion, vant Trøndercup sammenlagt, 2.plass i Midt-Norsk skiskyting normaldistanse på Snåsa 9.februar.
– Det store var å få delta på Young Star rennet i Holmenkollen og avslutningsrennet på Liatoppen, sier Vegard.

Møtte forbilde
Namdalseidgutten Vegard Jermstad er som 16-åring blant landets mest lovende skiskyttertalenter. Han går for Steinkjer skiklubb, og det store målet var å bli med i Bama Young Star i Holmenkollen. For å kunne stille i Bama Young Star er det 6 tøffe uttaksrenn der 4 er tellende. Her kjemper tre gutter fra Trøndelag og Møre og Romsdal om å få være med blant de 30 beste fra hele landet. Vegard vant uttaket og fikk stille til start i selveste Holmenkollen. Her møtte Vegard ingen ringere enn sitt store forbilde Tarjei Bøe.

Her er Vegard sammen med sin mentor Tarjei Bøe etter Young Star finalen i Holmenkollen.

– Det var flere av oss som sammen med Tarjei åpnet ei snapschattgruppe og der kan vi få gode råd fra han. Han ga gode råd om kosthold, søvn og hva man skal gjøre før konkurranser. Han blir min mentor, tilgjengelig forbilde, som gir meg gode råd fram mot skiskytter-NM for juniorer på rulleski i Steinkjer i september, sier Vegard.

– Hvordan var det i Holmenkollen?

– Det var skikkelig kult å få gå i løypene der verdenseliten kjemper. Bare det å få møte de store og å være på samme arena var stort. Så var det jo sending på NRK i tillegg, smiler Vegard.
Namdalseidgutten gikk godt og skjøt fulle hus;
– 3.plass: 29 JERMSTAD Vegard, Steinkjer Skiklubb, 0 0 0, +21.6, står det på resultatlista.

– Avslutningsrennet på Liatoppen skiskytterfestival, gikk det bra?

Bama Liatoppen skiskytterfestival er avslutningsrennet for unge skiskyttere og her stilte det 110 startende fra Norge, Polen og USA.
– Det gikk bra både i løypa og på standplass og jeg endte på andreplass. Det har vært en flott sesong for meg og jeg har hatt veldig god støtte og hjelp fra mine foreldre, sier en fornøyd Vegard.

Satser videre
Til høsten starter Vegard på Steinkjer videregående skole på toppidrett m/yrkesfag. Det blir en annen form for skiskyting når han nå starter på som junior.
– Da blir det dobbelt så lang løype og geværet må være på ryggen og det blir både liggende og stående skyting. Blir spennende, men jeg er motivert til å satse videre. Norges-cup blir det i 6-7 helger der alle juniorene fra alle idrettsgymnas i landet møtes til dyst. Glede mæ, smiler en stolt skiskytter fra Bjørg i Namdalseid.

Innsatspokal
Vegard er en likandes gutt og det er ikke bare for innsatsen i skisporet og på skytebanen han har vunnet heder. I Steinkjer skiklubb har de «Foreldregruppas innsatspokal». Der heter det at denne deles ut for gode prestasjoner, god oppførsel og for å være et godt forbilde.
– Vegard har gode holdninger, deltar sosialt og han er en rollefigur for god oppførsel.

Nå tar Vegard en liten pause fra skiskytinga før juniorene i Team Innherred ønsker han velkommen. Selv om ski og gevær får hvile en tid så er det nå full fart med orientering på programmet.

 

1.plass og kretsmester Vegard Jermstad, Steinkjer Skiklubb, 2. Iver Gjedrem Lund, Vinne, 3. Odin Elias Brøndbo-Tronstad, Snåsa. (Foto: Privat).

 

Vegard på toppen av pallen i Trøndercup. (Foto: Privat).

 

Vegard på 2.plass i Midt-Norsk skiskyting normaldistanse på Snåsa 9.februar. (Foto: Privat).

 

Vegard i godt driv under Liatoppen skiskytterfestival. (Foto: Liatoppen).

 

Pallen etter fellesstart på Liatoppen: 1.plass Stian Fedreheim, Hernes IL, 2.plass Vegard Jermstad, Steinkjer Skiklubb og 3.plass Isak Leknes Frey, Bærums Skiklubb, (Foto: Privat).

 

Stemningsbilde etter målgang, (Foto: Privat).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse