11 positive etter massetesting på skoler og barnehager

Etter massetesting på skoler og barnehager før skolestart var det heldigvis lite smitte

NAMSOS

Pressemelding fra Namsos kommune tirsdag kveld;

I underkant av 1800 elever i Namsos kommune ble tilbudt hurtigtest før første skoledag etter juleferien. Over 80 prosent av testene ble hentet ut.

Sju elever og fire ansatte i skoler og barnehager meldte tirsdag fra til Namsos kommune om at   de har testet positivt på korona etter massetestingen før skole- og barnehagestart.

Disse skolene er berørt:

  • Bangsund skole – 1 elev
  • Høknes ungdomsskole – 1 elev
  • Bjørkly – 2 elever
  • Otterøy oppvekstsenter – 1 elev og 1 ansatt
  • Namsos opplæringssenter – 2 elever

Lave smittetall på skolene

I underkant av 1800 elever i Namsos kommune ble tilbudt hurtigtest før første skoledag etter juleferien. Over 80 prosent av testene ble hentet ut.

– Åtte smittede er heldigvis lite. Og smittetilfellene er stort sett knyttet til allerede kjente smittekilder. Vi mener å ha god oversikt over smittesituasjonen, sier virksomhetsleder for grunnskolene Knut Storeide.

Tre barnehageansatte smittet

Også ansatte i barnehagene ble oppfordret til å teste seg før de kom på jobb etter juleferien. To ansatte testet positivt før barnehageoppstart og er i isolasjon. En tredje ansatt har testet positivt etter barnehageoppstart og er i isolasjon, men har sannsynligvis vært på jobb i smitteførende periode.

Disse barnehagene er berørt:

  • Sørenget barnehage – 1 ansatt
  • Skoglyvegen barnehage – 1 ansatt
  • Snippen familiebarnehage – 1 ansatt

I Snippen familiebarnehage, hvor den smittede har vært på jobb etter nyttår, er ansatte og foresatte orientert og det gjennomføres testing av nærkontakter blant barn og ansatte.

Olav Duun videregående skole

Olav Duun videregående skole er som andre videregående skoler på rødt nivå i den såkalte trafikklysmodellen for smittevern. Dette betyr at deler av undervisningen foregår som digital hjemmeundervisning.

– Dermed har ikke alle elever hatt første skoledag på skolen ennå. Av elevene som er testet så langt før første oppmøtedag har alle testet negativt. Ingen ansatte ved Olav Duun videregående skole har testet positivt, ifølge rektor Steinar Lio.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse