Sau tatt av bjørn i Furudalen

Bjørn i Furudalen Foto: Bilde er fra viltkamera til skadefellingslaget Namdalseid

NAMDALSEID

Fredag ble det bekrefta at en sau er tatt av bjørn i Furudalen i Namdalseid. Sauen er trolig tatt onsdag og det ble søkt om fellingstillatelse etter dette.

– Det ble søkt om fellingstillatelse av bjørnen, men det ble ganske fort avslått. Årsaken var at kadaveret var for gammelt (?) selv etter bare to dager. Ikke enkelt å forstå det da det ikke var noen tvil om at bjørn hadde tatt sauen, sier leder i Namdalseid og Osen beitelag Ola Andreas Dahle.

I hele beiteområdet er det rundt 1.700 sauer som er på sommerbeite og i Furudalen er det også rundt 220 kviger. Tirsdag morgen ble det tatt bilde av bjørn ved sauekadaveret fra fredag så det er ingen tvil om at bamsen er i det aktuelle beiteområdet.

– Her skal det etter sigende ikke være rovdyr, dette er et beiteprioritert område. Det jobbes nå for fullt med å få fellingstillatelse i dag og vi har vært i kontakt med Fylkeslaget og flere lokale beitelag. Vi må stå sammen for alle vil det beste når det blir slik, sier leder Dahle.

Det oppfordres til publikum å være oppmerksom når man ferdes i fjellet. Finner man kadaver eller sau/dyr som på noen måte er skadet så ta kontakt så fort som mulig med beitelaget.

Leder Namdalseid og Osen beitelag: Ola Andreas Dahle, telefon 901 12 333

Leder Furudal beitelag: Geir Even Solum, telefon 958 18 740

Det er laget et skriv med navn og diverse opplysninger om de som har sau på sommerbeiter!

 

Navneliste med saueeiere og diverse opplysninger.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse