Utegudstjenesten ble i kirka, døpt i egen døpefont

Hans Birger Neergård var prest da Emil ble døpt i Namdalseid kirke søndag 3. juli. Dåpsbarnet Emil Haugen fikk spesiallaget døpefont som bestefar Per Ivar Haugen hadde laget til den store dagen. Mor Anja Sandseter med Emil, Alvin og far Tor Ivar Volden Haugen

NAMDALSEID

Den planlagte utegudstjenesten på Elda gamle kirkested søndag ble flyttet til Namdalseid kirke. Værgudene spilte ikke helt på lag og truet med kraftig vind og utrygt for både torden og regn. Det viste seg å være et lurt trekk selv om de store nedbørsmengdene uteble. En som skikkelig spilte på lag, var derimot presten som for anledning var Hans Birger Neergård fra Inderøy. Han hadde med seg sin trombone og spilte og menigheten klappet med.

Det store denne dagen var selvsagt barnedåpen til lille Emil Haugen. Han ble etter alle kirkelige regler døpt og tatt imot av menigheten; – velkommen Emil!!

Egen døpefont

Det spesielle ved dåpen var at bestefar Per Ivar Haugen hadde laget en egen døpefont til dåpsbarnet med inskripsjon Emil, 03.07.2022. Denne var laget av et solid stykke furu, et flott handarbeid.

Det var meningen at gudstjenesten og dåpen skulle være på Elda og der var det ingen døpefont så denne skulle brukes der.

Det ikke mange visste var at en ny døpefont står klar til bruk på Elda. Denne er tegnet av Vigdis Gystad, ansvarlig byggherre Brynjulf Gystad.

– Her er det brukt skiferstein hentet fra Ogndal hos Ove Kolstad. Murmester Tisløv har bidratt med god murerhjelp. Denne står godt, smiler Brynjulf.

Etter søndagens gudstjeneste ble det en tur til Elda der byggverket ble beskuet; – takk for godt utført arbeid fra Namdalseid menighetsråd!
Da står en solid døpefont klar til neste barnedåp på Elda gamle kirkested.

Prest Hans Birger Neergård hadde med seg trombonen til glede for alle.

 

Den flotte døpefonten på Elda gamle kirkested er tegnet av Vigdis og laget av Brynjulf Gystad med bistand fra murmester Tisløv, blomster og takk fra Namdalseid menighetsråd ved leder Solfrid Skevik og Grete Helbostad.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse