«Skjærp dæ»- ment som en snill pekefinger

«Skjærp dæ», en fantastisk forestilling med tekst, musikk og bilder presentert av forfatter Astri Hansen Juvik og Namsosmusiker Terje Tranaas

NAMDALSEID

Den nordnorske forfatteren Astri Hansen Juvik og Namsosmusiker Terje Tranaas satte følelsene i sving da de besøkte Namdalseid bibliotek tirsdag kveld. Rørende tekster om livet godt mikset med musikk komponert for anledningen og bilder av fotograf Eilen Austli forsterket inntrykket

– «Skjærp dæ», høres kanskje litt streng ut, men er ment som en snill pekefinger; nå er det på tide at vi blir snillere og rausere både med oss selv, hverandre og jordkloden!

Astri ble født med blyant i handa – og lærte seg (nesten) å skrive før hun kunne gå. Når hun skriver, setter hun ord på det menneskelige, det vi alle kan kjenne oss igjen i.

Astri Hansen Juvik kommer fra Lofoten, men bor i Steinkjer. I 2017 skrev hun boken «Livet. Minutt for minutt» utgitt på Embla forlag. Astri setter ord på det ekte menneskelige og berører alle ved å beskrive livsopplevelser.

Rørende
Astri forteller om da hun fikk diagnosen brystkreft i 2014.

– Det var et skrekkscenario, hadde jo ei jente på ni år. Mange tanker kom fram og man så plutselig hvor skjørt livet er. Det ble behandlinger, operasjon, cellegiftkurer og man måtte ta vare på hvert minutt. «Gudskjelov og heldigvis ble kreftcellene jaga på dør. Nå er jeg lykkelig fra ryggsøyla og utover i hele kroppen. Æ e fortsatt her med mammahjertet, skal bli her lenge»!

«Æ har hender som eldes, de blir eldre nå.
Æ tåler at åran går! selv om huden eldes, æ har overlevd helt til hit!
Æ har masse lys til overs»

«Skjærp dæ»
Vi skulle vel vært litt snillere mot kloden, med et mindre forbruk, ikke alt vi egentlig har behov for.
– En flott soloppgang er jo også bra, sol og regn; alt er jo her! Ta vare på jorda.
Vi kan det meste, men har glemt å leve. Vi ville ha mye uten å gi noe tilbake. Skjærp dæ litt, du er ikke alene bestandig!

Her fikk publikum, 20 i tallet, en herlig opplevelse med vakre tekster lest med følelser som «smittet». Ei kjempeflott forestilling som rørte langt inn i sjela, en magisk kombinasjon mellom musikk, bilder for anledningen og flotte tekster. Sterkt, fint og rørende!

– Astri er god til å fortelle og knallgod å høre på. Ei herlig forestilling med gode tekster sammen med musikk og nydelige bilder gjorde forestillingen helt spesiell, sier Elin Måøy som var en av publikummerne.

Terje Tranaas og Astri Hansen Juvik slik publikum møtte de på biblioteket tirsdag kveld.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse