Spørsmål: To nærskolevalg for elever i tidligere Namdalseid kommune

To nærskolevalg for elever i tidligere Namdalseid kommune

NAMDALSEID

Venstre spør om nærskolevalg for elever i tidligere Namdalseid kommune!

Venstre har fått en henvendelse fra elevene i 10.klassen på Namdalseid skole angående valg av nærskole. Da Namdalseid var egen kommune kunne elevene velge mellom to nærskole, Olav Duun vgs. og Steinkjer vgs.

Årsaken til dette var og er at Namdalseid ligger midt mellom Namsos og Steinkjer, såpass nøyaktig at sentrum i Namdalseid ligger 38 km fra Olav Duun vgs. og 37 km fra Steinkjer vgs.  Det er faktisk 1 km kortere til Steinkjer vgs. Historisk har disse elvene også fordelt seg på disse to skolene, ofte slik at de som bodde sørøst for Namdalseid sentrum valgte Steinkjer vgs. og de som bodde nordvest valgte Olav Duun vgs.

Elevene påpeker også at de av dem som bor sør/øst i kommunen sparer en time i busskjøring hver dag på å kunne gå på Steinkjer vgs.

Denne elevgruppen har også, naturlig nok, ofte sine fritidstilbud på Steinkjer og vil gjerne fortsette med det.

Elevene kan også opplyse om at skolebussen til Olav Duun vgs. ikke går lengre enn til Korsen sør for Namdalseid sentrum.

I alle år tidligere har altså elevene på Namdalseid kunne velge mellom Olav Duun vgs. og Steinkjer vgs. uten at dette har vært av praktisk betydning for de to skolene det gjelder.

Venstres spørsmål til fylkesordføreren:

Vil fylkesordføreren støtte at elever i tidligere Namdalseid kommune kan velge mellom to nærskoler, Olav Duun vgs. og Steinkjer Vgs., slik de faktisk har kunnet gjøre i alle år før Namdalseid ble sammenslått med Namsos?

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse