Vaksinering av elever i videregående skole

Vaksineringen av elever på Olav Duun videregående skole 2. og 3. september (Foto fra skolens hjemmeside)

NAMSOS

Fra Namsos kommune; Ole Morten Melgård Kommunikasjonsrådgiver Strategi og samfunnsutvikling

Namsos kommune skal neste uke (uke 35) vaksinere elever i videregående skole.

Regjeringen har besluttet at 16- og 17-åringer i Norge skal få tilbud om koronavaksinasjon, etter råd fra Folkehelseinstituttet. Namsos kommune følger regjeringens vaksinestrategi og forbereder nå vaksinering av 1. og 2. klassingene i videregående skole. Avgangselevene som har takket ja til vaksine er allerede vaksinerte.

  1. og 3. september
    Vaksineringen vil skje på Olav Duun videregående skole 2. og 3. september. Elevene vil få nærmere beskjed om selve organiseringen og gjennomføringen fra skolen.

Alle elevene får tilbud om vaksine
Elever på Olav Duun videregående skole som hører hjemme i andre kommuner vil også få tilbud om vaksine disse dagene.

Namsos kommune kommer i tillegg til å kalle inn våre 16 og 17 år gamle innbyggere som går på videregående skole utenfor Namsos kommune, i tilfelle de ikke får tilbud om vaksine på skolen de går på.

­– Det er viktig nå å sørge for at alle elevene på videregående får tilbud om vaksine, uansett hvor de kommer fra, eller hvor de går på skole, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

De som har fylt 16 år er helserettslig myndig kan samtykke til vaksinasjon selv. For de som er født i 2005 og ikke har fylt 16 år, må det innhentes samtykke fra en foresatt.

Derfor vaksineres 16-17-åringer
– Få ungdommer har blitt alvorlig syke av koronaviruset, men det er en del smitte blant 16-17-åringer. Vaksinasjon vil bidra til å beskytte de få som kan bli alvorlig syke hvis de smittes, i tillegg til å redusere smittespredning i samfunnet, sier Margrethe Greve-Isdahl til Folkehelseinstituttets nettsider. Greve-Isdahl er overlege ved Folkehelseinstituttet.

Hun fremhever også at redusert smittespredning i aldersgruppen som følge av vaksinasjon er nødvendig for å kunne lette på restriksjoner som har vært spesielt belastende for unge under pandemien.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse