Etter åtte måneders opphold er de endelig i gang igjen; «- gleda oss læng te herre»

Endelig kunne dirigent Torunn Johnsen, sittende ved pianoet, og leder Nina Edel Damås ønske velkommen til korstart, «- herre hi vi venta læng på»

NAMDALSEID

Siste gang Namdalseid songlag lot høre fra seg var da de hadde «Førjulskonsert» 2020: Det er faktisk åtte måneder siden, men onsdag kveld møttes de og gleden var stor.

– Det herre hi vi gleda oss te leng! Det ble bra oppmøte og flere er på gang, passet ikke alle første kvelde. Dersom noen har lyst til å komme å synge så kan vi si at passet det ikke første øvelsa så er det bare å komme senere. Det å synge i kor er helsebringende, det gjør så godt og ikke minst er det trivelig, sosialt og artig. Her er det bruk for sangere på alle stemmer, sier leder Nina Edel Damås.

Og at de glade sangerne har sett fram til denne øvelsen er sikkert, for som lederen sa; dersom jeg hadde brekt en fot denne dagen så skulle jeg dratt på sangøvelse, venta lenge på oppstart.

På programmet
De starter opp så godt som rett i oppdrag for lørdag 11. september er det sang på konfirmasjon i Namdalseid kirke. Det er jo en årelang tradisjon som alle setter pris på. I uke 36 er det «Musikklivets uke», og da oppfordres alle kor og korps til å bli med å spre sang – og musikkglede. Denne oppfordringen tok songlaget på strak arm og de inviterer publikum til åpen sangøvelse onsdag 8. september.

– Det blir en øvelse der alle er velkomne til å høre på når vi øver og det blir allsang, sier Nina.

Korvake
For 5. gang ønsker Norges korforbund Østerdalen velkommen til Korvake på Røros. Det er helga 5.-7. november og her loves det ei helg fylt av sang, læring og minneverdige opplevelser! De opplyser at det er påmeldt rundt 400 korsangere. Og blant alle disse takket også Namdalseid songlag ja til denne opplevelsen.

– Det er tydelig at mange føler at det har vært stillstans med både øvelser og konserter i lang tid, så vi takket ja med en gang invitasjonen kom i mars. 14 dager etter var det fullbooket, heldig med den. Dette glede vi oss skikkelig til, smiler lederen.

Juleforberedelser
Når man starter opp med øvelser på høsten er det slik at forberedelser til førjulskonsert må starte opp. Jula er jo tradisjon slik at sanger man forbinder med høytiden er alltid med. Tenning av juletre sammen med Namdalseid musikklag er også en tradisjon, selv om det ble noe spesielt i fjor. Det er bare å håpe at alt ordner seg og koronaen nå slipper taket.

– Det blir jo helt sikkert et par nye sanger på programmet i år også, solister, skolekor og musikere er med. Det ser ut til at vi prøver oss med to konserter, vi hadde suksess med tre i fjor. Her er det bare å glede seg både for korister og publikum. Dirigent Torunn Johnsen er i storform så det herre blir bra, sier en fornøyd leder Nina Edel Damås.

Kjekt å kunne starte opp igjen og smilet var stort hos alle, her fra venstre Ann Iren Fremo, Berit Buvarp Aardal og Ann Elisabeth Ravlo som sjekker noter.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse