Med grønne fingre i trøndersk klima

Ingela viser frem vakre Pelargonium som trives godt i trønders klima.

Våren og tidlig sommer er en fin tid for uteplanting. Ingela på Langøren gartneri har frodige og fulle drivhus med mange fristelser!

-Vi er i rute til sommeren, sier Ingela. Selv om det nå har vært noen kjølige dager så er erfaringen hennes at det er helt normalt.

I drivhusene bugner det av fargerike planter. Ingela har mye forskjellig å velge i, og kan også skaffe enda mer. -Hvis det er noe jeg ikke har så kan jeg som oftest skaffe det i løpet av en uke hvis andre gartneri i landet har det på lager, sier Ingela.

Ingela viser frem planten Blodbeger som har blitt veldig populær. – Dette er en plante som folk prater om, sier hun og forklarer at den kan brukes som klatreplanter i store potter, levegg eller i ampel. -Den trives like godt med å klatre opp som ved å henge ned, og den blomstrer hele sommeren!

Blodbeger får svært mørke burgunderlilla blomster som henger som et rør ut av de rosa dekkbladene. Er det den vakreste sommerblomsten?

Blodbeger er blomstervillig og lekker. Blomstene er mørke burgunderlilla som henger som et rør ut av de rosa dekkbladene.

En annen plante Ingela vil trekke frem er Pelargonium. -På folkemunne blir denne kalt Granium eller Geranium.

Det finnes mange sorter Pelargonium. – Jeg har en ny sort nå som er videreforedlet frem for klimaet vi har her i Trøndelag. Dette er uteplanter som tåler regn og vind. Jeg har den i flere farger.

Ingela forteller at de Pelargonium hun har i gartneriet kan plantes over alt. De trives både i bed, potte og i balkongkasse. -Jeg er veldig glad i denne planten som blomstrer villig hele sommeren, smiler Ingela og oppfordrer flere til å få øynene opp for den!

Med rødt, rosa, hvitt og lilla gir Pelargonium en vakker og fargerik hage.

Det er mye mer å velge i når du går rundt hos Langøren gartneri. Her er blant annet Petunia, Margeritter, Spanske margeritter og Begonia. Ingela forteller om plantene på en runde rundt i drivhuset.

-De begoniaene jeg har nå er nye sorter som tåler klimaet vårt bedre enn før.

Det er mer enn blomster her i gartneriet. Ingela har også grønnsaker og urter. Blant annet jordbær, mais, tomat, agurk, squash, paprika, purreløk, gressløk, grønnkål, salat og forskjellige krydderurter. -Interessen for grønnsaker og urter er økende, forteller Ingela som gjerne vil ha et bra utvalg å tilby til kundene sine.

Til sist vil Ingela fortelle at 1. juni så får hun inn frukttrær, bærbusker, rosebusker, hekkplanter og andre pyntebusker, og hun ønsker velkommen til Langøren gartneri for å ta en titt!

Det bugner av planter og farger i drivhusene på Langøren.

 

Spanske margeritter har blitt veldig populært, og den kan gi blomster til langt utpå høsten.

 

Blodbeger selges i ampel, men kan også plantes om slik at den klatrer oppover.

 

Ingela med en nysolgt Blodbeger.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse