4273 kilo laks tatt i elvene i Namdalseid denne sesongen, den største veide 9,9 kilo

Sissel Halsvik Sverkmo har ansvaret for å ajourføre all fisket laks/sjøørret på Årgårdsvassdraket sin laksebørs.

NAMDALSEID

Namdalseid Elveerierlag ønsket fiskere fra fjern og nær velkommen til årets laksefiske i Årgårdselva, Øyensåa, Ferja, Austerelva og Oksdøla. Det ble en stor fiskeopplevelse, elvene leverte.

– Det har vært en eventyrlig laksesesong med rekordmye laks i elvene i Namdalseid. Stor laks er blitt tatt, og man kan nevne Wolf M. Hempler sin 9,3 kilos laks i Ferja på Bøgseth. Det har vært flere store lakser, og det skyldes nok god vassføring gjennom hele sommeren. På Fosslia Hytter og Laksefiske har vi hatt fullt belegg gjennom sesongen, og mange turister langs Fv17 har svingt innom på tur sør eller nord for å ta en liten fisketørn, sier en fornøyd Arnstein Berg.

Laksebørs
Sissel Halsvik Sverkmo er ansvarlig med registrering av all laks, og hun forteller om store mengder fisk som har gått opp laksetrappa i Berrefossen.
– Vi startet med registrering av fisk i laksetrappa i 2013 og da var det 1622 laks som passerte telleren. I 2016 ble det registrert 1943 noe som skyldes en tørr sommer. I år har det vært godt med vatn i løpet av sommeren og hele 3361 laks er registrert i laksetelleren per 30. august, viser Sissel på sin laksebørs.

Ofte er det lite vatn i de mindre elvene som Ferja, Austerelva og Oksdøla litt ute i sesongen, men i sommer har det vært bra. Det viser også antall laks som er tatt og størrelsen på disse at det ikke har vært mye tørke. Totalt fisket laks i Ferja ble 756 kilo fordelt på 410 fisk, den største var 9,3 kilo på Bøgseth. I Austerelva er det tatt 319 laks med ei gjennomsnittsvekt på 1,1 kilo.
– Jeg fikk en på 6,3 kilo ved Fallet, trudde ikke det var mulig der, sier Harald Røthe.

Mye sjøørret
Den største laksen ble tatt i Årgårdselva på Brumoen, denne veide 9,9 kilo. Her ble det tatt 516 laks på til sammen 1025 kilo. I Øyensåa var det mange som kunne glede seg med mye fisk, og hele 1015 laks som til sammen veide 2035 kilo ble tatt på land.

– I Øyensåa var det valdet på Buamoen som ga størst utbytte med sine 56 laks og til sammen 150 kilo. Ei snittvekt på 2,6 kilo. I Oksdøla ble det tatt 68 laks og der var den største på 8,1 kilo. Summen der ble 106,3 kilo, sier Sissel på laksebørsen.

Summerer man antall laks som er fisket i Årgårdsvassdraget og Oksdøla blir det 2328, noe som gir 4273 kilo god mat. Hele 240 sjøørret har også passert telleren, og det er innmeldt fisket 256 av disse i elvene, den største var 4,1 kilo, denne tatt på Buamoen i Øyensåa.
– Det er ikke registrert oppdrettslaks eller pukkellaks i laksetelleren i Berrefossen. Tre pukkellaks er tatt i elva og to døde er registrert. Alle har vi hatt en fin laksesesong 2017, sier Sissel Halsvik Sverkmo og Arnstein Berg.

 

GOD FISKEPLASS: Bernt Laupstad har tatt mange fine lakser på Bruengskjæret, blant annet en på 4,2 kilo.

 

FLOTT LAKS: Arne Saugestad var flittig i Berrefossen på valdet til Fosslia, her med en laks på 4,8 kilo. (Foto: Fosslia Hytter & Laksefiske).

 

STOR: Denne laksen på 6,3 kilo fikk Harald Røthe i Austerelva i Fallet. (Foto: Privat).

 

MYE LAKS: Denne laksen tok Jan Pettersen på Berre sone 2 (ovenfor fossen). (Foto: Fosslia Hytter & Laksefiske).

 

TUNG: Tore Sundvik fikk den nest største laksen på Brumoen på 9,8 kilo, Morten Gystad Sundvik måtte ta i for å løfte den. (Foto: Privat).

 

IKKE BARE: mannfolk som fisker laks, her har Lena Nordfjellmark fått en på 4 kilo nedenfor Berrefossen på Berre. (Foto: Privat).

 

I FERJA: på Bøgseth fikk Wolf M. Hempler denne kjempen på 9,3 kilo. (Foto: Privat).

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse