Mange oppdrag med landganger, flytebrygger og vinterlagring av båter, stålkunst og reparasjoner

Flytebrygger klare for levering fra Statland Mek & Marine AS, t.v. Svein, Camilla og Morten Hågensen

STATLAND

Statland Mek. & Marine AS er en bedrift som tar imot mange forskjellige oppdrag i nærmiljøet og ellers der det måtte være behov for å hjelpe.
– Vi reparerer alt fra båter/motorer, landbruksutstyr og tar imot fritidsbåter for vinterlagring. Båter er vi nå i gang med å lagre og vi har innelagringsplass for 12 båter. De vi ikke får plass for i hallen pakker vi inn i plastikk. Vi har et ønske om en gang å få opp en større hall til dette formålet, sier daglig leder Svein Hågensen.

Allsidige oppdrag
Statland Mek. & Marine AS har lokaliteter i Sagvika på Nord-Statland og bedriften ble etablert i 2011. Dette er en familiebedrift der Svein Hågensen er daglig leder, salgssjef er Morten Hågensen og Camilla Hågensen er produksjonsarbeider.

De har produksjon av mye forskjellig som for eksempel utstyr til småbåthavner. Det jobbes med aluminium, stål og andre materialer i den store produksjonshallen i Sagvika. Her har de mange maskiner og utstyr for å kunne utføre sine oppdrag raskt og effektivt. Akkurat nå er de ferdige med en marina for åtte båter som skal til Flatanger, et stort oppdrag for bedriften.
– Det er to flytebrygger, hver på åtte meter med utriggere som er klare for transport til Flatanger. Ellers er Namdal Rensefisk, som driver produksjon av rognkjeks i Flatanger kommune, flinke til å bruke oss. Likeså NATO-anlegget og settefiskanlegget her på Statland har vi oppdrag for, sier Svein.

Sjø og land
Som navnet mek.&marine tilsier er bedriften selvsagt myntet mot sjø og båter. Ordremassen er stor, men på høsten er det lite liv i sjøfolket.
– Det kommer seg utover i februar/mars, blir fort litt lysere og lettere da. Dersom noen har behov for vedlikehold av båt eller overhaling av båtmotor i løpet av vinteren, så er det mulig å få til det. Ellers har vi mye produksjon i aluminium og rustfritt stål så som utriggere og landganger, forteller daglig leder.

Landbruksutstyr er det alltid behov for å få reparert, så de har en del reparasjonsarbeid blant bøndene i området.
– Det beste er at de kommer hit til verkstedet for å få utført reparasjon, men man skjønner at det ikke alltid lar seg gjøre. Vi tar gjerne turen ut for å reparere, og her om dagen var det en forutlegger som måtte ha nytt kjede, sier Morten Hågensen.

«Stålkunst»
Morten sier at han lager noe ikke så veldig mange vet om. På verkstedet har de mange forskjellige maskiner, store og små, og Morten viser fram den flotteste stålkunst man kan tenke seg.
– Man kan komme med ønsker så skjærer vi ut figurer i stål. Det kan være en bil, elg, hjort, veteranbil, vikingskip eller annet. Kanskje det er en fin gaveidè til en jeger eller noen med runddag, vi graverer inn navn, smiler Morten lurt.
De lager også navneskilt til forretninger og bedrifter.

Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret og presentert norske Gasellebedrifter i samarbeid med Bisnode Credit AS. I 2017 var Statland Mek.& Marine blant gasellene for andre året på rad.

Morten og Svein med utriggere til flytebrygge.

 

Vinterlagring av fritidsbåter, – her i hallen blir det to etasjer med båter, sier Morten Hågensen.

 

Svein og Camilla med båter som klargjøres for vinteren.

 

Morten viser fram kunst i stål.
Hva med en veteranbil?

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse