Tradisjonen må opprettholdes og videreutvikles; siste Julekonsert i Verran kommune

Namdalseid songlag var gjest da Verran kommunale kulturskole hadde sin siste konsert i Verran kommune. Her framføres «Lascia» med solist Maiken Reitan, på piano Edith Therese Johnsen, gitar Jan Åge Kolstad, trekkspill Svein Kåre Haugen (skjult) og dirigent Torunn Johnsen

VERRAPARKEN

I mange år har Verran kommunale kulturskole arrangert julekonserter på høyt nivå i Verraparken. Forrige fredag hadde de invitert gjester i tillegg til sine egne nesten 100 elever til en storslått Julekonsert. Namdalseid songlag var en av gjestene og de medvirket med mange sangnummer sammen med flere lokale solister. Bandet «Sv1ds1» som består av tidligere elever ved kulturskolen med Mathias Svendsen som frontfigur var også gjesteartister. Ordfører Anders Lindstrøm åpnet arrangementet.

Kan ikke overdrives
– Dette er den tida på året da forventningene til jula bygge seg opp og kulturskolen bidrar til dette gjennom sitt årlige juleshow. Her er hovedpersonene barn og ungdom og dette er noe av det fineste som finnes. Her er skaperglede og man ser viktigheten av å jobbe og skape noe sammen med andre. Det gir stolthet, glede og mestring noe som betyr mye for hver og en. Kulturskolens betydning i denne sammenhengen kan ikke overdrives. Det er noen som ser viktigheten her så all honnør til Edith Therese Johnsen og alle lærerne som står på og får til denne flotte konserten, sier ordfører Anders.

Tradisjonen opprettholdes
Dette var den siste julekonserten i regi av Verran kommunale kulturskole, men kulturskoletilbudet opprettholdes som før. Det kan bli mulighet for enda flere tilbud. Ordføreren gledet seg til årets juleforestilling sammen med en fullsatt Verrapark.
– Jeg har selvsagt forventninger til at tradisjonen opprettholdes og videreutvikles i den nye kommunen. Vi er stolte av dere alle sammen, sa ordfører Anders Lindstrøm.

Flinke musikere, sangere og solister
Da var det klart for ei forestilling som man bare må bøye seg i hatten for. Det var flotte dansere, solister, band med ulike besetninger, sanggrupper, et flott skolekor som koret solister, fiolinspillere i gruppe med både trekkspillere og gitarister. Det er kanskje ikke mange kulturskoler som kan stille opp med slike forestillinger. Det krever selvsagt mye av lærerne for å få sette dette sammen, men de er like blide samme hvor travelt de har det. Må også beundre foreldre som stiller opp og hjelper til med sceneskifter og mikrofonbytter. Ett ord; FANTASTISK!

Og julestemningen var satt for her fikk man høre mye med jul. Må nevne noen sanger; Stjernesludd, Nordnorsk julesalme, Santa Claus is back in town, Jul i svingen, Glade jul, Selmas sang, Happy X-mas og mange flere.
Drister meg å fremheve solist Maiken Reitan sammen med Namdalseid songlag med «Lascia» som bare var helt fantastisk. Marie Sumstad med en flott utgave av «Can`t help falling in love».  

– Vi gleder oss til å samarbeide videre og til at vi fortsatt skal ha slike flotte forestillinger. Vi skal også kunne gi et minst like godt tilbud i Nye Steinkjer kommune som det er her i dag, sier rektor i Steinkjer kommunale kulturskole Svein Kåre Haugen.

Bandet «Sv1ds1» med tidligere elever i kulturskolen, Nå er de elever ved Inderøy videregående skole, fredag var de gjester på julekonserten. Frontfigur Mathias Svendsen og t.h. Sigve Svendsen ledet også kveldens forestilling.

 

Namdalseid songlag med solister til venstre Eline Nyvold Dolmseth og Line Therese Røset Folden med «En stjerne skinner i natt».

 

Flinke sangere og musikere med Skolekoret.

 

Marie Sumstad er en dreven sanger, her framfører hun «Can`t help falling in love».

 

En skikkelig rockeversjon av «Rudolf er rød på nesen» med Emma Iselin Tangstad og Ingrid Norum Bartnes.

 

Trekkspill og Malm hører sammen, her er juniorene med leder Svein Kåre Haugen, fra venstre Emma Storli-Aasland, Stine Aassved-Landsem, Ronja Vikan, Konrad Sandseter og Gjermund Blekastad Haugen. De hadde blant annet «Disney Potpurri» på programmet.

 

Avslutning med alle deltakerne, 100 elever pluss voksne, «Deilig er jorden».

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse