Mette mager etter årets skolelunsj på Namdalseid

Fornøyde elever! Alinour, Fares, William, Ingebjørn, Sander og Line.

NAMDALSEID

Barna vet hva som skal skje når det er tid for den årlige skolelunsjen! Dette er et populært tiltak fra Namdalseid bygdekvinnelag og Namdalseid bondelag.

Onsdag 7. november var det fullt i gangen hos S-trinn på skolen. Hilde Mølnå som er trinnleder, startet med å ønske alle velkommen. I tillegg til elever og lærere på S-trinn hadde de også invitert noen gjester. Det var rektor, ordfører, skolehelsetjenesten, renholdere, frivilligsentralen, flyktningetjenesten og lokalavisa.

-For fjerde trinn er jo dette en spesiell lunsj, sa Hilde. –Siden denne fine lunsjen er et tilbud til første til fjerde trinn, så blir dette derfor siste året til dere i fjerde. Dere må kose dere ekstra i dag!

-Men…, la hun til og så forhåpningsfullt på Steinar. -Vi håper at det er siste gang for alle at vi spiser lunsj i denne gangen. Vi krysser fingrene for at utbyggingen av den nye skolen går etter planen, og at vi spiser lunsjen på nyskolen neste gang!

Bygdekvinnelaget og bondelaget hadde disket opp med blant annet hjemmebakt brød, kokt egg, hjemmelaget syltetøy, kjøttpålegg, røykalaks m.m.

Gudny Sverkmo fra bygdekvinnelaget forteller at dette er en fin dag for arrangørene også. –Det er så artig å komme til skolen og treffe barna, sier hun. –Vi skjønner at mange spiser mer til lunsj enn de vanligvis gjør når de kan velge og vrake fra forskjellig pålegg. –Det går mest egg og røykalaks, legger hun til hun.

Gudny forteller videre at dette er noe bygdekvinnelaget og bondelaget samarbeider om, og de har lagt det til en fast aktivitet i uke 45 hvert år. For Statland skole arrangerer de tilsvarende påskelunsj. Gudny opplever at mange barn gleder seg til dette, og også ser tilbake på det som gode minner fra barneskolen.

Etter maten måtte alle barna takke for maten til to voksne. Og da måtte hånda frem. Det var litt trening i å vite hvilken hånd man takker med. Gudny som hadde bakt brød til i dag likte også å få høre hvor mange skiver barna hadde spist. Og det var både to og tre skiver hver!

Ordfører Steinar tok turen innom alle klasserommene for å treffe og prate med alle barna i løpet av lunsjen. Renholderne på skolen, Mari Anne Buarø og Rasa Janouskiené koste seg sammen med barna i lunsjen.

Med god stemning og fulle mager kunne barna ut og leke etter lunsjen. Anette Liseter fra bondelaget var veldig fornøyd med dagen i dag, og avsluttet lunsjen med å si – Dette kunne vi tenke oss å ha fast inn i skolen en dag i uka!

Fra bygdekvinnelaget stilte Gudny Sverkmo, Vigdis Bulling Kristiansen og Sol Hege Elden Urtegård. Fra bondelaget stilte Anette Liseter, Kristoffer Kaldal og Trude Eldnes.

 

Hilde Mølnå ønsker velkommen til barn og voksne.

 

Dette har de organisert før! Det er system i rekkene når barna skal forsyne seg.

 

Åsmund, Selma og Kevin forsyner seg.

 

Emilie og Grass venter i tur og orden på lunsj.

 

Steinar, Iver og Synna.

 

Ruth, Johannes, Konrad, Johanne og Jonathan.

 

Arrangørene var godt fornøyde med dagen! Kristoffer, Gudny, Anette, Trude, Sol Hege og Vigdis.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse