Etter 48 år i butikkjobb er Halloweendagen Sissel sin siste offisielle arbeidsdag

Etter 48 år er torsdag siste offisielle arbeidsdag for Sissel Halsvik Sverkmo, i midten, t.v. butikksjef Ellin Setter og t.h. Venke Sverkmo, i kassen er Marit Ravlo

NAMDALSEID

Hun kom fra Lauvsnes til Namdalseid i 1973 og her ble hun værende. Det å jobbe i butikk har vært Sissel Halsvik Sverkmo sitt yrke i 48 år, for hun startet på Samvirkelaget Lauvsnes i 1971.
– Samvirkelaget på Lauvsnes ble lagt ned i 1972-73 og da skaffet NKL meg nytt arbeid i to måneder. 1.mars 1973 begynte jeg å jobbe i Namdalseid Samvirkelag, sier Sissel.

Med hybel
Det artige er at samme dag som hun fikk jobbtilbud på Namdalseid hadde Sissel også tilbud på en jobb på Gomanbakeriet i Steinkjer.
– Jeg takket ja da bestyrer Ovesen ringte og sa at her på Eide var det også hybel. Klart jeg tok den da. Etter mine planer skulle jeg være på Eide i to år, jeg skulle finne ut hva jeg skulle bli. Jeg bodde i Stiftsgården nesten fire år, og etter et par andre boplasser flytta jeg «utti fjellet», til Sagmoen, til ektemannen Hallbjørn i 1980. Her blir vi boende enda en stund, smiler Sissel.

Sissel har «overlevd» fire sjefer, – men Ellin blir nok her lengre enn meg!

Post
Mange endringer har hun vært med på i løpet av sine mange år på coopen.
– For rundt 20 år siden ble det stor forandring med butikken. Da ble mye gjort med lagrene, jernvaren ble tatt bort likeså manufakturen. Det ble nye og større porter slik at vi kan trille inn paller, også inn i butikken for vareinnfylling, sier Sissel.

Det ble post i butikk, hvordan var det?

– Det er 18 år siden vi fikk post i butikk. Jeg var litt skeptisk i starten, det var mye som skulle læres. Må si det gikk over all forventning og i den avdelingen og i kassen har jeg vært fast, sier hun.

En stabil og trivelig arbeidsgjeng har gjort at Sissel Halsvik Sverkmo har «holdt ut» i 48 år som butikkdame både på Samvirkelag og coop.
– Jeg har trivdes veldig godt i jobben og jeg liker å møte og prate med folk, ellers hadde jeg ikke vært her så lenge. Jeg må si at jeg har brukt et års tid på å skjønne at jeg nå slutter. Min siste offisielle arbeidsdag er torsdag 31. oktober, på selveste Halloweendagen. Men jeg blir å se i butikken en og annen lørdag framover, sier Sissel.

Hva gjør du som pensjonist da?

Som så mange man stiller dette spørsmålet, så er det først og fremst en ting som er øverst på listen som pensjonist.
– Det blir mer tid til barnebarn og familie. Har tre aktive barnebarn så man blir ikke opprådd med å fylle dagene når de er til stede. Ellers bygde vi nytt hus på Lauvsnes i 2010 og det blir så vi flytter ut dit etter hvert. Der trives vi veldig godt, med utsyn over sjøen, fine solnedganger og går vi et lite stykke ser vi også Hurtigruten seile over Folla, sier Sissel Halsvik Sverkmo.

 

Sissel liker seg godt i kassen, prate med folk og smilet er alltid der.

 

Sissel taklet fort post i butikk, her med kunde Kjell Staven. Han ble født det året Sissel begynte å jobbe på Samvirkelaget. – Ho hi leksom verre her heile tia, ler han.

 

Det blir mange fine dager og solnedganger på Lauvsnes. Her mot Halmøya! (Foto: Privat)

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse