Ferietur til Finnmark førte det unge paret til Namdalseid

- Det var hit til Namdalseid vi skulle, smiler de lurt til hverandre Jennifer Ponstingel og Alexander Artnes og peker på norgeskartet

NAMDALSEID

Et ungt par fra Østerrike ble etter en vinterferie i Finnmark for ett år siden glad i Norge. De tenkte på alt de hadde opplevd på sin ferietur og hvor vakkert Norge er. De fikk lyst til å flytte til Norge, men hvor var de usikker på.

– Vi ønsket ikke å flytte nord for Polarsirkelen, tenkte på mørketida og vinter. Hadde også planer om Trondheim, men leilighet i byen var kostbart og vi var vant med å bo i hus og ønsket å fortsette med det. På Finn.no fant vi et hus til leie på Namdalseid og her slo vi til, smiler Jennifer (Jenny) Ponstingel og ingeniør Alexander Artnes.

– Hvorfor Norge?

– Vi var på vinterferietur i Finnmark, der ønsket vi å komme opp til Nordkapp og å få se nordlys. Til Nordkapp kom vi ikke for der var vegen stengt, men nordlys fikk vi se. Vi reiste med buss der oppe og turen gikk så til vakre Hammerfest. Det var etter denne turen vi fikk lyst til å flytte til Norge, men hvor bestemte vi etter hvert. I Østerrike bodde vi i hus og det å finne en leilighet i Trondheim, som var et alternativ, slo vi fort fra oss. Det ble kostbart og det passet ikke for oss. Heller ikke nordover fristet, litt kanskje, men vinter og mørketid hadde vi ikke lyst på. Da vi lette på Finn.no fant vi et hus til leie her på Namdalseid og det ble midt i blinken for oss. Møbler og to katter har vi med fra Østerrike og vi flyttet hit midt i desember 2021. Her trives vi godt, smiler Jennifer og Alexander.

Hva med språket, dere snakker jo godt norsk?

– Vi startet å lære oss norsk i august i fjor. Vi har to dager i uka med norskopplæring gjennom nettskolen Alfaskolen AS i Oslo og dette er vi veldig fornøyde med. Det er jo viktig å kunne språket når vi nå skal søke jobb og møte andre folk, ønsker jo å bli inkludert i samfunnet. Vi har jo allerede møtt flere i bygda og vi har gode naboer. Ønsker vi bli kjent med noen baker vi en kake og går bort til naboer, smiler de.
Må nevnes at de på tirsdag var hjelpere på Frivilligsentralens Bygdakafé.

– Her ble vi satt til vaffelsteiking, noe vi aldri hadde prøvd før. Har jo spist vafler, men brunost er ikke godt! Det ble en veldig trivelig dag og vi ble kjent med flere Eidbygger denne dagen, forteller de.

Jobber
Jennifer er hageekspert og hun ønsket å bo i et hus med stor hage. Hun kommer fra Wien og har jobbet i parker, i slottshager og i et drivhus med masse eksotiske planter. Nå søker hun jobb og tar gjerne en butikkjobb om det skulle by seg noe.

– Jeg var på Plantasjen og spurte om jobb, men der var det bare sesongjobbing som starter i april. Jeg får nå se hva det blir, men en jobb må man jo ha, sier Jennifer.

Alexander er utdannet ingeniør og har vært prosjektleder innen bygg-planlegging. Han har også jobbet i brannvesenet.

– Jeg er ikke snekker, har to venstrehender! Jeg søker på forskjellige jobber og tar det som måtte komme. Vi bor jo midt mellom Steinkjer og Namsos og kan ta buss hvor vi ønsker. Bil har vi ikke, i alle fall ikke enda, smiler Alexander.

– Første gang som vaffelsteikere, gikk bra det, ler Jennifer og Alexander.

 

I godt selskap på tirsdagens Bygdakafé, fra venstre May Berg, Nina Edel Damås, Alexander Artnes og Jennifer Ponstingel.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse